10. august 2020
Henschel Quartett opfører alle Beethovens strygekvartetter til Birkams Beethoven-festival til oktober. Pressefoto: Felix Krammer
Henschel Quartett opfører alle Beethovens strygekvartetter til Birkams Beethoven-festival til oktober. Pressefoto: Felix Krammer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rigt udbud af klassiske koncerter venter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigt udbud af klassiske koncerter venter

Birkerød Kammermusikforening har netop offentliggjort programmet for næste sæsons klassiske koncerter. Derudover venter der en særlig Beethoven-festival til oktober

Rudersdal Avis - 28. juli 2020 kl. 09:00
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De lokale kammermusikentusiaster kan godt glæde sig til, musikken får lov at vende tilbage. Birkerød Kammermusikforening har nemlig netop offentliggjort programmet for næste sæsons koncerter.

"Vi er rigtig glade for at kunne præsentere et attraktivt varieret program, med mange store navne som blandt andre omfatter Marianna Shirinyan, Trio Con Brio, David Oistrakh String Quartett, det unge klavertalent Gustav Piekut, samt tjekkiske Bennewitz Quartett og DR symfoniorkestrets 1. fløjtenist Ulla Miilmann," udtaler Klaus Ostenfeld, formand for Birkerød Kammermusikforening, i en pressemeddelelse.

Sæsonen bliver indledt 9. september på Mantziusgården med to klaverkvintetter af Gabriel Fauré og Anton Dvorak, og det er den første af i alt otte klassiske koncerter fordelt på efteråret 2020 og foråret 2021, som publikum kan se frem til.

"Det er vores håb, at programmet vil falde i mange musikelskeres smag, og at man inspireres til at invitere familie, børn og børnebørn samt venner til at studere programmet og gerne invitere dem med til at være med i kredsen af kammermusikelskere," siger Klaus Ostenfeld om programmet, som kan nærstuderes på birkam.dk.

Der er som vanligt mulighed for at reservere koncertmiddag forud for koncerterne på Restaurant Mantzius.

Beethoven-festival

Foruden sæsonens otte koncerter glæder folkene bag Birkam sig overordentligt over, at det er lykkedes at arrangere en særlig Beethoven-festival til oktober.

Gode gamle Ludvig ville nemlig være fyldt 250 i år, og det bliver markeret med fem koncerter i dagene 10. - 16. oktober i år. Det bliver således muligt at høre alle mesterens strygekvartetter opført af Henschel Quartett.

Hvis man er medlem af foreningen kan man løse billet til festivalen til endnu mere favorable priser end ikke-medlemmer, oplyser Klaus Ostenfeld, og billetterne til festivalens koncerter kan købes fra 10. august.

"Vi er meget stolte over at kunne tilbyde vores medlemmer denne oplevelse og håber, at forholdene vil have normaliseret sig så meget at vi kan gennemføre koncerterne uden for mange covid-19 relaterede restriktioner," udtaler Klaus Ostenfeld.

I det hele taget er der fokus på udviklingen i regeringens og kommunens udmeldinger om krav og begrænsninger i anledning af coronavirussen, så specielt sæsonens første koncerter kan afvikles bedst og sikkert muligt.

Sæonprogrammerne bliver lagt ud til fri afhentning ved biblioteker, kirker, sognegårde og andre offentlige steder samt flere handlende i Rudersdal kommune.

Eventuelle spørgsmål er velkomne og kan sendes på mail til: post@birkam.dk.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?