8. april 2020
Der var nok at fejre, da Sigma Swim afholdt klubmesterskabet i forrige weekend.
Der var nok at fejre, da Sigma Swim afholdt klubmesterskabet i forrige weekend.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekorder og hædringer til klubmesterskaberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekorder og hædringer til klubmesterskaberne

Sigma Swim fejrede sig selv til klubmesterskaberne i Birkerød Svømmehal. Der blev både sat danske rekorder og delt priser ud.

Rudersdal Avis - 21. januar 2020 kl. 09:08
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I årets første weekend blev Sigmas klubmesterskab afholdt i Birkerød Svømmehal. Der skulle uddeles medaljer og kåres klubmestre på alle hold – lige fra talentholdet til Seniorholdet over pre-masters, masters og para-svømmere.

På førstedagen lykkedes det for Anton Ørskov Ipsen at sænke den danske rekord på 800 fri kortbane. Det skete på de første 800 meter af 1.500 fri på tiden 7.34.60. Den tidligere danske rekord blev sat i november af klubkammerat, Alexander Aslak Nørgaard - også svømmet på udlægget til 1500 fri. Anton formåede at forbedre rekorden med 4.43 sekunder.

Også Masterssvømmer Henrik Pedersen, ville være med i kampen om de danske rekorder. I aldersgruppen 55 – 59 år satte Henrik således hele tre danske rekorder under stævnet: 200 ryg i tiden 2.31,72, 200 bryst i tiden 2.49,67 og 200 fri i tiden 2.11,47.

Klubmestre kåret

Efter en masse svømning fredag og lørdag blev klubmestrene kåret ved klubmesterskabsfesten lørdag aften.
Årets klubmestre blev på kvindesiden; Caroline Erichsen, Julie K Rose, Astrid Mulipola, Ida Marie Frederiksen, Madicken Markussen, Anna Staal, Kaya Wismar og Camilla Vastrup. Herrernes mestre blev Anton Ørskov Ipsen, Frederik Eg Ipsen, Theodor W. Løvgreen, Lucas Linderoth, Oscar Djørup, Axel S Andersson, Andreas Moesgaard og Ellito Leifelt.

I løbet af aftenen blev også følgende priser uddelt: Årets svømmer på hvert hold, svømmerne der har opnået flest Fina-point, årets frivillige og ikke mindst årets præstation. Prisen for årets præstation gik til Alexander Aslak Nørgaard for sin 4. plads i indledende ved VM i Sydkorea, hvor han svømmede 1500 fri i tiden 14.47.75 og samtidig satte ny stor Dansk Rekord.

Det har været et stort år for Sigmas svømmere, og det var også tid til at hædre svømmerne som var en del af holdet som – endnu engang vandt det Danske Mesterskab for hold i december.

Sidst, men ikke mindst, var det også tid til at hædre de svømmere der i 2019 har deltaget i Nordiske juniormesterskaber, Nordiske mesterskaber og EM, samt svømmere der har sat danske seniorrekorder.