11. august 2020
funny rat  isolated on white background
gallery icon

Se billedserie

funny rat isolated on white background
Foto: Pakhnyushchyy - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Problem med rotter på skole: 'Ikke taget ordentlig hånd om'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problem med rotter på skole: 'Ikke taget ordentlig hånd om'

Dronninggårdskolen har i flere år haft et rotteproblem, siger forælder, der undrer sig over, at nedlukningen ikke blev brugt til for alvor at løse problemet

Rudersdal Avis - 01. juli 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Morten Grothe-Kræmmergaards datters klasse har rotterne "bogstavelig talt pilet mellem fødderne på eleverne", siger han. Og han mener ikke, at det kan være rigtig, at når børnene så vender tilbage efter coronapausen, skal de undervises i omklædningsrummet i gymnastiksalen. Det fortæller han til Rudersdal Avis.

Hele indskolingshuset er ifølge Morten Grothe Kræmmergaard berørt.

"Det gælder for eksempel også min søns klasse. De har fået tildelt et kælderlokale ved vareindlevering. Der har de siddet de sidste fire uger," siger han.

Og et rotteproblem kan opstå, medgiver han. Men det er flere år siden, at det opstod første gang, og den fodslæbende ageren er kritisabel, siger han.

"Kernen er ikke så meget et rotteproblem. Mit problem er, at der ikke er taget ordentlig hånd om det. Når skolen stod tom hen under nedlukning, hvorfor er der så ikke sat ind for at løse problemet én gang for alle," siger han og fortsætter:

"Det er kommunens ansvar, så skolen henviser til dem. Da jeg foreslog, at 99 procent af alle forældre ville bakke op om at finde privat aktør, så fik man at vide, at det måtte man ikke. Det er kommunens ansvar. Det bliver lagt op som, at de tager det meget alvorligt, men der bliver ikke gjort noget ved problemet," siger han.

Spørger man, hvordan det har påvirket datterens klasse, svarer han:

"Man kan prøve at forestille sig, hvordan det er at undervise syv-årige i et omklædningsrum. Der er stor ros til lærere og personale, men de har ikke fået opbakning. De har forsøgt at få en nogenlunde normal undervisningsdag som muligt. Man har forsøgt at undervise udenfor, men hvad ville man have gjort, hvis det havde regnet? Nu er der sommerferie, og gad vide om der er sket noget, når vi kommer tilbage," siger han og tilføjer:

"Problemet skulle være løst for længe siden. Det har haft indflydelse på undervisningen på i hvert fald fire klassetrin i løbet af 2020. Og det er ikke adresseret af skolens ledelse, som ikke har meldt noget ud."

Forsvinder ikke helt

Rudersdal Avis har forelagt Rudersdal Kommune kritikken. Ejendomschef i kommunen, Mette Carstad, siger:

"Jeg forstår godt forælderens frustration. Mens skolen var lukket, har man ikke set rotterne så hurtigt som normalt. Vi rykker altid med det samme. Men vi har gjort meget i løbet af nedlukningen," fortæller hun.

Kommunen oplyser, at man 16. april modtog besked om rotter i to klasselokaler på Dronninggårdskolen. Samme dag blev der sat fælder og kamera op.

I alt fremlægger kommunen en liste med 22 punkter om, hvad man har gjort i tidsrummet mellem anmeldelsen og slutningen af sidste måned.

Kan ikke fjernes helt

At komme problemet helt til livs er dog umuligt, siger Mette Carstad.

"Dronninggårdskolen har en aftale med et privat firma om at forebygge og fjerne rotter. Men de kan ikke fjernes helt, for der kan jo komme nye rotter," siger hun.

For at fjerne de sidste rotter gik man mandag i gang med gift. Forvaltningen vurderer, at der er tale om to-fire rotter, som er kommet ind gennem huller i facaden. Huller, som er lukket, og rotterne kan derfor ikke komme ud. Og da rotterne ikke kan forsyne sig med frugt og madrester, bliver de nødt til at gå i fælder eller tage af giften, fordi forrådet er sluppet op, vurderer forvaltningen.

"Vi fanger de rotter, der er. Og hvis vi finder spor af rotter, lukker vi deres adgangsveje og fanger dem, til vi er sikre på, at der ikke er flere. Men vi kan ikke forebygge meget mere, end vi gør" siger Mette Carstad.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?