4. juni 2020
Politiets tal var forkerte. Der er alligevel ikke sket en voldsom stigning i antallet af indbrud i biler i Holte og Vedbæk
Politiets tal var forkerte. Der er alligevel ikke sket en voldsom stigning i antallet af indbrud i biler i Holte og Vedbæk
Foto: Animaflora PicsStock - stock.ado
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet retter i indbrudstal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet retter i indbrudstal

Indsatsen mod østeuropæiske indbrudstyve giver nu mere mening.

Rudersdal Avis - 17. maj 2020 kl. 11:47
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skrev for to uger siden om en stor stigning i antallet af tyverier fra biler i Holte og Vedbæk. I den forbindelse bad avisen politiet om tallene for resten af kommunen. De er nu kommet nu sammen med en beklagelse fra ordensmagten, der har opdaget, at deres tal i den oprindelige opgørelse var forkerte. Blandt andet var antallet af indbrud i biler i årene 2018 og 2019 opgjort alt for højt.

De nye tal viser ikke den samme kraftige stigning i antallet af tyverier fra biler som de gamle.

Det giver til gengæld mening i forhold til politiets indsats på området, som politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi fortalte om:

"Vi går målrettet efter østeuropæiske kriminelle, der er yderst professionelle. Der er ikke tale om tilfældige indbrud gennem en smadret siderude, fordi der ligger noget synligt værdifuldt i bilen. Det er typisk indbrud, hvor der bliver afmonteret og stjålet dyrt udstyr, airbags og lignende," fortalte han og forsikrede, at politiet bruger alle efterforskningmæssige muligheder.

"Det drejer sig om for eksempel gps-sporing og observationer. Og så samarbejder vi også med politiet i andre lande, der kan give os tip om, når der er en bande på vej."

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?