4. august 2020
Stop
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet har ikke uddelt nogen corona-bøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har ikke uddelt nogen corona-bøder

På trods af et stigende antal henvendelser har Nordsjællands Politi endnu ikke udskrevet bøder for ikke at overholde myndighedernes retningslinjer om coronavirussen

Rudersdal Avis - 26. marts 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om vejret de seneste dage har fristet til at bryde restriktionerne, har Nordsjællands Politi endnu ikke skrevet nogen bøder for ikke at følge myndighedernes opfordring til borgerne. Det oplyser Nordsjællands Politi til Rudersdal Avis.

Det er ellers ikke, fordi borgerne ikke har været flittige til at anmelde.

"Nordsjællands Politi har de seneste døgn modtaget et stigende antal anmeldelser om butikker, der fortsat holder åbent, samt anmeldelser om grupper af mennesker, der ikke følger retningslinjerne og mødes i forsamlinger med flere en ti personer. De nye retningslinjer har dog endnu ikke givet anledning til yderligere politimæssigt end vejledende og orienterende rådgivning," siger politikommissær Jan Bo Hedager til Rudersdal Avis.

Adspurgt, hvordan det kan være, at der ikke er udskrevet flere bøder, lyder forklaringen:

Vejledende bødetakster
Rigsadvokaten har fastsat følgende vejledende bødetakster for overtrædelse af de indførte forbud og restriktioner (i førstegangstilfælde):

  • Overtrædelse af forbud mod større forsamlinger, jf. bekendtgørelsens § 1, stk. 1: Bøde 1.500 kr.
  • Erhvervsdrivendes manglende overholdelse af lukkekrav for restauranter, butikker, sport- og fritidsfaciliteter mv., jf. bekendtgørelsens § 6, stk. 1: Bøde 5.000 kr.
  • Erhvervsdrivendes manglende overholdelse af restriktioner for visse lokaler mv., jf. bekendtgørelsens § 7, stk. 1.: Bøde 1.500 kr.
Bødeniveauet vil blive skærpet i gentagelsestilfælde.
Personer, som ikke efterkommer politiets påbud og anvisninger, vil som udgangspunkt blive straffet med en bøde på 1.500 kr.
Kilde: Rigspolitiet

"Nordsjællands Politi har iværksat en udvidet tryghedsskabende indsats i kredsen med henblik på at kunne vejlede og rådgive borgerne, ligesom der er særligt fokus på de områder, hvor mange borgere til dagligt færdes. Enkelte steder er borgere blevet rådgivet om retningslinjerne, og borgerne har herefter efterkommet politiets anvisninger," siger han og tilføjer:

"Det er Nordsjællands Politis indtryk, at langt de fleste borgere i Nordsjælland har forstået regeringens budskaber."

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?