12. juli 2020
Morten Engmark fra Birkerød snører skoene og løber for indlagte børn 30. juni. Privatfoto
Morten Engmark fra Birkerød snører skoene og løber for indlagte børn 30. juni. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten fra Birkerød løber for indlagte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten fra Birkerød løber for indlagte børn

Morten Engmark fra Birkerød skal sammen med 23 andre helteløbere fra hele Danmark hjælpe Legeheltene med at bære Heltestafetten 2020 hele vejen fra Aalborg til København.

Rudersdal Avis - 23. juni 2020 kl. 09:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

30. juni løber Morten Engmark distancen fra Køge til Hundige. Formålet er at samle midler ind til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene.

Morten Engmark skal således bære stafetten 23 af de sammenlagt 500 kilometer, som helteløberne skal tilbagelægge.

Fakta
Om Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse - også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab - og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 10 hospitaler i Danmark og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Læs mere på www.legeheltene.dk

"I disse tider handler det om at stå sammen, og det er netop, hvad Heltestafetten handler om. Vi løber som et samlet hold, men kun en-tre løbere sammen ved hver distance, og samtidig er vi med til at gøre en forskel for indlagte børn i Danmark. Aktivitet og bevægelse fylder meget i min hverdag, og derfor synes jeg, at det er fantastisk at kunne bidrage til, at også indlagte børn får lov til at opleve glæden ved leg og bevægelse," siger Morten Engmark i en pressemeddelelse.

Undervejs på ruten indsamler Morten Engmark "heltekræfter" fra venner og familie i form af kilometersponsorater og MobilePay-donationer. Når stafetten er i mål i København den 30. juni, lægges alle bidrag sammen og doneres ubeskåret til Legeheltene, så endnu flere børn kan få en mere aktiv hverdag fyldt med leg og bevægelse.

Man kan læse mere om stafetten og se alle poster på ruten her: www.runforcharity.dk/stafetten/

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?