7. juni 2020
Lyngby-Taarbæk Kommune har takket nej til et mere formelt skolesamarbejde, hvor Rudersdal mere formelt peget på Lyngby-Taarbæks 10. klasses-tilbud.

Arkivfoto
Lyngby-Taarbæk Kommune har takket nej til et mere formelt skolesamarbejde, hvor Rudersdal mere formelt peget på Lyngby-Taarbæks 10. klasses-tilbud. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyngby siger nej til formelt skolesamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyngby siger nej til formelt skolesamarbejde

Rudersdal shopper videre blandt nabokommunernes 10. klasses-tilbud

Rudersdal Avis - 10. april 2020 kl. 11:21
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der findes ikke i dag et 10. klasses-tilbud til de unge i Rudersdal Kommune, der vil fortsætte i folkeskolen efter 9. klasse. Det er som sådan ikke noget problem, for de unge har frit valg og kan gå i 10. klasse i et af nabokommunernes tilbud eller måske på efterskole.

Problemet er, at kommunen rent formelt ikke har sit eget tilbud, hvilket Folkeskoleloven ellers foreskriver.

"Rudersdal Kommune lukkede vores egen 10. klasse i 2016 på grund af for få elever, og lavede en aftale med Furesø Kommune om, at vores elever kunne benytte et nyt tilbud hos dem. Desværre lykkedes det ikke Furesø at etablere dette tilbud, men alene at opretholde et tilbud i Jonstrup, som er for langt væk for vores elever," forklarer Daniel E. Hansen (V), der er formand for Børne- og Skoleudvalget.

Trongårdsskolen lokker

Derfor har Rudersdal Kommune spurgt Lyngby-Taarbæk Kommune, helt uformelt, om man kunne være interesseret i, at Rudersdal mere formelt peger på Lyngby-Taarbæks 10. klasses-tilbud på Trongårdsskolen? Her tilbydes i dag tre 10. klasses linjer. Eleverne kommer fra hele Lyngby-Taarbæk Kommune, både almen og specialskoler. Omkring halvdelen af eleverne kommer fra andre kommuner som Rudersdal.

'Nej tak', lyder det meget formelle svar fra Lyngbys Børne- og Ungdomsudvalg midt i marts.

Udvalget begrunder blandt andet afslaget med, at der i forvejen findes et samarbejde, der virker fint, og at et mere formaliseret samarbejde blandt andet vil forpligte Lyngby-Taarbæk Kommunes 10. klasse til at optage elever fra Rudersdal Kommune i løbet af skoleåret, for eksempel fordi de ikke kan fortsætte på deres efterskole. Det kan have stor betydning for kvaliteten af 10. klassestilbuddet og kan vanskeliggøre opgaven for lærere og elever med at skabe et godt og trygt undervisningsmiljø på relativt kort tid, lyder det fra nabokommunen.

På vej til Hillerød

"Lyngby-Taarbæk har et rigtigt godt tilbud på Trongårdsskolen, som vores elever også har benyttet - og fortsat kan benytte, hvis de har plads. Så jeg har fuld forståelse for Lyngby Taarbæks beslutning," siger udvalgsformanden om afvisningen.

Så Rudersdal har stadig et problem, men er jo heldigvis ikke løbet tør for nabokommuner.

"Børne- og Skoleudvalget behandler efter påske en sag, hvor vi lægger op til at indgå aftale med Hillerød Kommune og UU Nord/Lyngby Handelsskole. Det mener vi, dækker Rudersdal Kommunes behov, og giver en god faglig spredning. Men som sagt har eleverne frit valg og kan optages, hvor der plads," slutter Daniel E. Hansen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?