17. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen undersøger anlægsmuligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen undersøger anlægsmuligheder

Regeringens opløsning af anlægsloftet kan fremme renoveringer af daginstitutioner og skoler i Rudersdal

Rudersdal Avis - 08. april 2020 kl. 11:35
Af Frank S. Pedersen

Ifølge borgmester Jens Ive (V) er mulighederne for at fremrykke anlægsopgaver blevet diskuteret politisk i Økonomiudvalget, det er dog sket på den lukkede del af mødet.

"Det er ikke fordi det er hemmeligt, men fordi vi stadig er i det undersøgende stadie. Vi har bedt forvaltningen om at undersøge hvilke projekter, der vil kunne sættes hurtigt i gang og afsluttes i år," fortæller borgmesteren.

Han peger på, at det kunne være renoveringer af daginstitutioner og skoler, der er budgetteret til at skulle foregå i 2021 og 2022.

Økonomisk udfordring

Anlægsloftet er løftet af regeringen som et forsøg på at fastholde arbejdspladser i Corona-krisen. Men det er ikke fordi man i Rudersdal Kommune ligger inde med penge, man ellers ikke har noget at bruge til.

"Vi har det jo bedst med, at pengene ligger i borgernes lommer," siger Jens Ive, uden dog at regne med at kunne få del af regeringens lånemuligheder i den anledning.

"Der er sat 500 millioner kroner af, men forleden sagde man fra Ålborg Kommune, at man da godt kunne bruge de 400, så... Det, vi roder med, er en mellemfinansiering, for projekterne er jo budgetteret i årene fremover," forklarer han udfordringen.

Rudersdal Kommune havde i årets budgetter luft under anlægsloftet.

Forvaltningens arbejde med at finde projekter kan ifølge Jens Ive ende ud i et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget inden det programsatte sidst på måneden.

"Så kan vi få sat gang i tingene hurtigst mulig," slutter borgmesteren.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?