16. juli 2020
Maiken Beltons voldssag fik Morten Messerschmidt (DF) til at kræve svar fra justitsministeren om politiets lange sagsbehandlingstider. Arkivfoto
Maiken Beltons voldssag fik Morten Messerschmidt (DF) til at kræve svar fra justitsministeren om politiets lange sagsbehandlingstider. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Justitsminister: Sagsbehandlingstiden i politiet er for lang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister: Sagsbehandlingstiden i politiet er for lang

Nedbringelse af sagsbehandlingstiden skal med i forhandlingerne om en kommende aftale for dansk politi, lyder det fra justitsministeren

Rudersdal Avis - 27. juni 2020 kl. 11:41
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Nordsjællands Politi har nedbragt sagsbehandlingstiden er den fortsat for lang. Det skriver justitsminister Nick Hækkerup (S) i et svar til spørgsmål fra Morten Messerschmidt (DF) om, hvad ministeren vil gøre for at nedbringe "de uholdbart lange sagsbehandlingstider" i Nordsjællands Politi.

Spørgsmålet blev rejst, efter Rudersdal Avis skrev om Maiken Beltons voldssag, hvor Statsadvokaten rejste kritik af Nordsjællands Politi.

Justitsministeren forholder sig ikke direkte til Nordsjællands Politi i sit svar. Men skriver generelt:

"Selv om der er sket et knæk i kurven for sagsbehandlingstiden i sager om personfarlig kriminalitet, er sagsbehandlingstiden i straffesager for lang. Og der vil være behov for yderligere tiltag både i politiet og i anklagemyndigheden," skriver Nick Hækkerup, som vil gøre det til en del af forhandlingerne om et nyt politiforlig.

"Spørgsmålet om en nedbringelse af sagsbehandlingstiderne vil også stå højt på regeringens dagsorden i forhandlingerne om en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden for 2021-2024. Her ser jeg frem til at drøfte konkrete nye tiltag med Folketingets partier," skriver han.

Kræver konkret plan

Morten Messerschmidt kræver efter justitsministerens svar, at der kommer konkrete planer på bordet for forbedringer i Nordsjællands Politi.

"Det selvfølgelig rart, at man har "knækket kurven", men beklageligt, at Nordsjælland stadig trækkes med lange sagsbehandlingstider ved personlig farlig kriminalitet. Vi vil kræve, at regeringen fremlægger en plan for, hvordan sagsbehandlingstiden nedbringes - både nationalt, men i særdeleshed her lokalt, hvor problemerne altså er større end i resten af landet. Det er fint, at der er afsat midler. Men vi vil have en konkret plan for, hvad forventningerne er, sådan at andre ikke kommer til at stå i den uholdbare situation, Maiken er endt i," siger han til Rudersdal Avis.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?