7. august 2020
På overfladen har erhvervslivet klaret sig bedre økonomisk end året før. Antallet af offentliggjorte regnskaber er samtidig faldet med 30 procent. En af grundene er sandsynligvis regeringens udskudte frist for årsregnskaber til den 1. september. Pressefoto
På overfladen har erhvervslivet klaret sig bedre økonomisk end året før. Antallet af offentliggjorte regnskaber er samtidig faldet med 30 procent. En af grundene er sandsynligvis regeringens udskudte frist for årsregnskaber til den 1. september. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inden coronaen: Kommunens virksomheder var mindre godt rustet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden coronaen: Kommunens virksomheder var mindre godt rustet

Rudersdals andele af overskudsforretninger er under landsgennemsnittet viser en ny analyse fra kreditvurderingsselskabet Visma Rating

Rudersdal Avis - 23. juli 2020 kl. 11:45
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ud af de 814 lokale virksomheder, der har indberettet årsregnskab i perioden fra januar til maj har 560 sorte tal på bundlinjen og dermed et økonomisk overskud.

Det svarer til, at 69 procent af virksomhederne er kommet ind i 2020 med et overskud fra året før, hvilket er noget under landsgennemsnittet og gennemsnittet for københavnsområdet på 74 procent.

På landsplan var den tilsvarende andel 67 procent sidste år, så her er der tale om en kraftig stigning - i hvert fald på papiret, viser analysen fra kreditvurderingsselskabet Visma Rating.

Coronaforbehold

"På overfladen tyder det på, at erhvervslivet helt overordnet har klaret sig superflot sidste år. Men med til historien hører også, at antallet af offentliggjorte regnskaber i perioden på landsplan faldt med 30 procent. En af grundene til dette er regeringens udskudte frist for årsregnskaber til september på grund af coronakrisen," siger Rasmus Barnechow Mohn Larsen, der er dataanalytiker i Visma Rating.

Ikke desto mindre kan man finde håb i de lokale tal, der blandt andet viser, at 125 virksomheder er gået fra underskud i 2018 til overskud i 2019, mens kun 77 er gået den anden vej.

Trackman fører

På landsplan var sidste års største overskud blandt 48.000 virksomheder på hele 38,9 milliarder kroner, det stod Novo Nordisk A/S fra Bagsværd for.

Rudersdals største overskud efter skat står virksomheden Trackman A/S for. Firmaet i Trørød, der er gode til at følge golfbolde i luften, havde sidste år over 166 millioner i overskud.

Den lokale andenplads går til Felida ApS fra Birkerød, der investerer i computerteknologi, og havde et overskud på knap 67 millioner kroner. Tredjepladsen indtager en anden computervirksomhed, EET GROUP A/S fra Birkerød, med lige godt 46 millioner kroner i overskud sidste år ifølge Visma Rating.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?