7. juni 2020
Der er mange måder at få hjælp på i disse coronatider - på afstand og over telefonen og internettet.
Der er mange måder at få hjælp på i disse coronatider - på afstand og over telefonen og internettet.
Foto: Marina Andrejchenko - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan du hente hjælp i coronakrisetiderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan du hente hjælp i coronakrisetiderne

Har man brug for hjælp er der mange steder at finde den i Rudersdal

Rudersdal Avis - 07. april 2020 kl. 11:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rudersdal Kommune har udarbejdet en lille guide til de mange gode lokale initiativer, man kan støtte sig til i en sværtid. Den kan også findes på kommunens hjemmeside:

Hjælp på Facebook

Lokale borgere fra Rudersdal har lavet Facebook-gruppen 'Corona Rudersdal - Vi hjælper hinanden'. Denne gruppe er beregnet til at være et forum, hvor man både kan dele tanker og melde sig som frivillig for at hjælpe andre under corona-krisen.

Røde Kors' hjælpenetværk

Røde Kors har samlet et beredskab af frivillige, der står klar til at hjælpe ældre, særligt udsatte og personer i hjemmekarantæne med fx indkøb, samtale over telefon, pakke- og medicinafhentning, hundeluftning og andre praktiske gøremål.

Røde Kors' Corona Hjælpenetværk kontaktes på tlf. 35 29 96 60 alle dage fra 9-19.

Snak med Rønnebærvej

Har du brug for at snakke med nogen og få sat ord på dine bekymringer, så kan du ringe alle hverdage fra 9-16 på tlf.: 7268 3609.
Det er medarbejdere fra Aktivitets- og Kompetencecenter Rønnebærvej 19 i Holte, som står klar til at snakke med dig.

SnakSammen

SnakSammen er en snak mellem to mennesker. En frivillig besøgsven fra Røde Kors og dig. I kan snakke om lige det, du vil. I sidder hver især hjemme hos jer selv, men I kan se hinanden på video, mens I snakker sammen.

Gratis psykologisk rådgivning til corona-ramte

Er du ramt af Corona-virusset, kan du få autoriseret psykologhjælp via skrift og video gratis hos We.Care.

Peer-linjen

Frivillige peer-støtter står klar, hvis du har behov for at snakke. Peerstøtterne har alle selv oplevet psykiske udfordringer og recovery, men er kommet videre i deres liv - de forstår din situation, fordi de selv har været der. Skriv en mail med dit telefonnummer til peerlinjen@gmail.com, så ringer de dig op tirsdag eller torsdag kl. 12-14. De ringer fra hemmeligt nummer.

Få en telefonven gennem Ældre Sagen

Under coronakrisen oplever mange at blive isoleret derhjemme. Familie og venner kan ikke længere komme på besøg, men behovet for samvær er der stadig.
Har du brug for en hyggelig snak, kan du få en telefonven gennem Ældre Sagen. Alle kan benytte sig af tilbuddet. Du behøver ikke være medlem af Ældre Sagen.

It-hjælp over telefonen

Behovet for at kunne bruge sin computer og sin mobiltelefon lige nu er større end det plejer at være for de fleste - og især for ældre mennesker, der ikke har fysisk kontakt til omverdenen.
Ældre Sagen tilbyder telefonisk hjælp til din computer, tablet eller smartphone og internetforbindelse. Kontakt Ældre Sagen Rudersdal for at høre om mulighederne for at få hjælp.

Bliv ringet op hver morgen

Ældre Sagen tilbyder ordningen "Tryghedsopkald". Et tryghedsopkald vil sige, at du bliver ringet op hver morgen, så du kan føle dig mere sikker i din hverdag.
Tilbuddet er især for dig, der bor alene i dit hjem. Måske du har mistet din familie, eller de bor langt væk.
Det er gratis at få tryghedsopkald, og du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at blive ringet op.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?