8. april 2020
Kandidatmøde i Birkerød, fredag den 17. januar 2020
gallery icon

Se billedserie

Kandidatmøde i Birkerød, fredag den 17. januar 2020
Foto: Claus Bech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birkerødder til valgmøde om sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birkerødder til valgmøde om sundhed

Godt 900 borgere fra Region Hovedstaden var samlet i Birkerød Idrætshus fredag aften. Det var TryghedsGruppen, som havde inviteret sine medlemmer til valgmøde, der også handlede om, hvordan man kan bruge sin stemme ved det kommende valg til TryghedsGruppens repræsentantskab og få indflydelse på, hvilke lokale almennyttige projekter der skal modtage støtte i de kommende år.

Rudersdal Avis - 20. januar 2020 kl. 09:04
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med både glimt i øjet og alvorssnak stillede Bente Klarlund Pedersen og Lars Hjortshøj fredag aften i Birkerød Idrætshus skarpt på vores sundhed og trivsel i Region Hovedstaden. På næsten alle sundhedsparametre ligger vi i toppen sammenlignet med resten af Danmark. Der er dog plads til forbedring.

Bl.a. kunne Bente Klarlund Pedersen fortælle, at folk i Region Hovedstaden ryger mindre end stort set hele landet, og vi er mere fysisk aktive. Vi spiser også sundere end resten af landet, og vi har en lavere andel af moderat og svært overvægtige. Positivt er det også, at vi er den region, hvor andelen af personer, som har et ønske om at ændre vaner og vægt til det bedre, er størst.

At Region Hovedstaden på denne måde har lagt sig i førertrøjen er bestemt værd at glæde sig over, men der er også steder, hvor der er rum for forbedring, lød det fra scenen. Der er noget at hente, hvis vi tager vores alkoholvaner op til revision og giver vores mentale helbred endnu mere opmærksomhed. For vi drikker for meget, og det mentale helbred blandt befolkningen i Region Hovedstaden er dårligere end i resten af landet.

Lokale stemmer giver indflydelse

I løbet af aftenen blev der serveret mad og drikke, og deltagerne havde mulighed for at møde nogle af de repræsentanter, som de kan stemme på til valget. Det er medlemmerne i TryghedsGruppens repræsentantskab, der beslutter, hvilke projekter inden for sikkerhed, sundhed og trivsel som gennem TrygFondens uddelinger skal modtage støtte. Alene i hovedstadsregionen har TrygFondens regionale råd gennem de seneste fem år uddelt mere end 100 millioner kroner.
Rie Odsbjerg Werner, adm. direktør i TryghedsGruppen, glæder sig over det store fremmøde til valgmødet:
"Det betyder meget for os, at vi har opbakning fra vores medlemmer, og jeg er meget glad for, at så mange havde valgt at bruge en aften sammen med os. Jeg håber, at deltagerne har haft nogle underholdende timer, og at både de og vores mange øvrige medlemmer i lokalområdet vil deltage i valget til TryghedsGruppens repræsentantskab og dermed også give Birkerød og omegn indflydelse på TryghedsGruppens og TrygFondens arbejde, siger Rie Odsbjerg Werner.
Læs mere om valget på www.tryghedsgruppen.dk