24. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen må kunne spille fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen må kunne spille fodbold

Fodboldmotion er for kvinder, der ikke kan spille fodbold, som ikke er i træning og som helst vejer lidt for meget. Skrappe adgangskrav? Men er du først med, så er det hyleskægt

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:34
Rudersdal Avis - 12. juli 2017 kl. 09:30
Af Thomas Schiermacher

Indrømmet. De kan ikke dele to hold. I hvert fald ikke på 11-mands mål. Men de fire, der er mødt frem til træning giver den til gengæld gas og det man lægger mest bemærke til som tilskuer, sådan en lidt for kold mandag aften i juni er, at de griner.
Jeg er taget ud for at se en af de sidste træninger som Maria Santana, træner og initiativtager til Fodboldmotion afholder i et forløb som Rudersdal Kommune har udbudt for kvinder med trang til at røre sig.
De spiller fodbold. Men ikke kamp. Maria kalder det for 'Fodboldmotion' og det eneste det kræver er, at man kommer og at man ikke kan spille fodbold.
"Det er for utrænede kvinder, uden fodbolderfaring. Og har man lidt ekstra på sidebenene, så gør det bestemt ikke noget," siger hun.
Sådan en er Inge Lilholt fra Holte. Det indrømmer hun.
"Jeg har tidligere dyrket masser af sport. Jeg har spillet softball, dyrket fitness og løbet lidt. Jeg var bare gået i stå," siger hun. Og så fik hun øje på kommunens kursus 'Sund Livsstil Nu', der blev skudt i gang i foråret.
"Jeg meldte mig og så blev jeg ellers målt og vejet og til sidst tilbudt et forløb med oplysning om kost, motion og gode vaner," siger hun.
Som en del af det tilbud mødte hun Maria Santana og hørte om Fodboldmotion.
resten er historie.
"Jeg havde aldrig nogensinde spillet fodbold," siger hun.
Men det gør ingenting. Faktisk er det bedst sådan, for der skal ikke laves hold i en turnering og der skal ikke spilles kampe og tackles igennem. Det skal først og fremmest være sjovt for alle. Derfor er træningen ikke hård og intens og alle kan være med. Og det er de, for aldersspredningen på dagens træning er fra 21 år til 56 år. Og der har endda været flere med, der var ældre endnu.
"Vi griner simpelthen så meget og det har været så sindssygt sjovt," siger Inge.
Kurset bliver afrundet i august. Så skal der laves et nyt forløb i kommunalt regi.
'Fodboldmotion' fortsætter også, men ikke som en del af det kommunale forløb. Det sørger Maria Santana for. Hun har stiftet en forening, så de interesserede kvinder kan fortsætte med at spille og så nye får muligheden.
"Det er sundt og sjovt og vi vil gerne have, at der kommer flere spillere til," siger Maria Santana ind i mellem hun giver instruktioner i træningen. Hvis de ellers kan høre hende for snak og grin.
"43 meldte sig til første omgang. Det gav tre hold. Vi har haft et 'Sund Livsstil Nu-kursus' over seks gange. Fem i foråret og den sjette i efteråret, hvor vi holder afslutning. Derfor starter vi et nyt hold i efteråret. Og på det hold får alle igen tilbuddet om at prøve fodboldmotion eller andre motionstilbud," siger Lena Søeborg.
Effekten har været tydelig hos de deltagende. Det glæder Lena Søeborg. For selv om kurset mest handler om at ændre livsstil, så gør det jo ikke noget at resultaterne er til at få øje på.
"Det har rykket meget for nogen. Mange har tabt sig, men ligeså vigtigt har mange ændret vaner i forhold til kost. Det tilbud som Maria har med Fodboldmotion kan hjælpe og støtte og fastholde. Og det er præcis det håber vi giver dem værktøjer til at de kan holde fast i de ændrede vaner i forhold til kost og motion," siger Lena Søeborg.
"En ting vi har gjort for at holde fast er at de første gang skrev et postkort til dem selv med de mål de havde. Det sender vi til dem, så de får det her i løbet af sommeren. Så kan de se deres fremskridt og det håber vi kan holde dem fast," siger hun.
Fodboldmotion fortsætter som en forening og er du kvinde, utrænet og uden fodbolderfaring og frisk på at bruge kroppen, mens du har det sjovt, så kontakt Maria Santana på mail@fodboldmotion.dk.
Er du interesseret i at høre mere om 'Sund Livsstil Nu', så hold øje med https://www.rudersdal.dk/sektioner/sundhedstilbud-til-voksne

Stemmer du til kommunalvalget i år?