23. februar 2020
Ved det ene bord bliver trafikken gennem Hovedgaden i Gadstrup debatteret med trafikplanlægger hos Roskilde Kommune, Pia Bentsen. Der er både for mange biler, og så er hastigheden for høj. En af gruppens medlemmer nævner, at flere ikke tør lade deres børn cykle på vejen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ved det ene bord bliver trafikken gennem Hovedgaden i Gadstrup debatteret med trafikplanlægger hos Roskilde Kommune, Pia Bentsen. Der er både for mange biler, og så er hastigheden for høj. En af gruppens medlemmer nævner, at flere ikke tør lade deres børn cykle på vejen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Zebraby-planer: Sti venter på Naturstyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Zebraby-planer: Sti venter på Naturstyrelsen
Roskilde - 29. januar 2020 kl. 16:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om arbejdsgrupperne i Zebraby-projektet mest arbejder hver for sig, bliver de indimellem samlet, så de kan give en status og udveksle erfaringer. Det var tilfældet i sidste uge, hvor flere borde var fyldt med lokale ildsjæle på Snoldelev Sognegård.

Et enkelt projekt er afsluttet. Det er opsætningen af en hjertestarter ved Gnisten og Perlen på Nyvej i Gadstrup.

Hjertestarteren er afsluttet, og Villy Olesen fra gruppen bag denne ting oplyser, at den er blevet registreret i hjertestarter-appen.

Der er flere hjertestartere i Gadstrup. Ved stationen og hallen er to, som er registrede, mens to ved kirken og brugsen ikke er det.

En kvinde efterlyser gode råd, så der kan komme flere hjertestartere i Snoldelev, hvor der p.t. kun er en ved kirken.

To grupper går op i at få flere stier, så borgerne i området bedre kan komme rundt og nyde de naturskønne omgivelser.

Den ene gruppe kigger på stimuligheder ved Snoldelev, men er gået i stå i arbejdet med at tale med lodsejerne og vil gerne have hjælp til at komme videre.

Byudvikler Sine Molter Primdahl fra Roskilde Kommune lytter og noterer de forskellige gruppers udfordringer. Sammen med et par kolleger står hun klar til at hjælpe med det, kommunen kan gøre noget ved.

Den anden stigruppe kigger på stier i Gadstrup og har især fokus på 200 meter, hvor der engang var en sti.

Den blev imidlertidig pløjet op af en lodsejer for en del år siden, som efterfølgende var afvisende for at genoprette stien.

- Så vi frygtede nogle sværdslag, men begge de to lodsejere vil gerne være med, fortæller Allan Røske-Nielsen og forklarer, at de 200 meter er en del af stisystemet Gudernes Stræde og giver adgang til et Natura 2000-område.

Det har så givet nogle nye udfordringer, da Naturstyrelsen skal ind over. Her er der blandt andet lang behandlingstid.

I de andre grupper bliver der blandt andet arbejdet på en skate- og bikepark, liv i stationsbygningen på Gadstrup Station, byforskønnelse og for at sænke farten på Hovedgaden i Gadstrup.

Derudover er spejderne i Gadstrup langt i arbejdet med at få lavet en shelter til 20-25 personer på spejdergrunden og med udsigt over søen. britt

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk