1. juni 2020
Sanne Svanholt (tv.) savnede kommunens deltagelse ved borgermødet i august, hvor hun selv måtte stå for at svare på spørgsmål, som kommunen måske bedre kunne have gjort. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Sanne Svanholt (tv.) savnede kommunens deltagelse ved borgermødet i august, hvor hun selv måtte stå for at svare på spørgsmål, som kommunen måske bedre kunne have gjort. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wellness-projekts skæbne i grundejeres hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wellness-projekts skæbne i grundejeres hænder
Opdateret 18. november 2015 kl. 15:12
Roskilde - 18. november 2015 kl. 14:45
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Veddelev Grundejerforening torsdag aften holder ordinær generalforsamling, vil hovedpersonens opmærksomhed været rettet imod, hvilke signaler forsamlingen sender, men hun vil ikke selv være til stede.

arrow Læs også: Sejlere elsker vand - bare ikke i klubhuset

Kvinden i centrum er Sanne Svanholt, som har fostret ideen om et wellnesscenter umiddelbart syd for Veddelev Havn - på grunden, hvor Brinch-Hjemmet ligger i dag.

I fire år har projektet været på tegnebrættet, og det tog fart, da der blev åbnet mulighed for, at der på forsøgsbasis ville blive givet tilladelse til kystnære byggeprojekter til fremme for bl.a. turismen. Forsøgsordningen nåede Roars Kilde, som wellnesscentret skal hedde, ikke at komme ind under, og i stedet satte kommunen gang i en indledende offentlig høring. Da den blev gennemført i august, stod det imidlertid klart, at der var kraftig lokal modstand mod Roars Kilde. Kun en meget beskeden del af de høringssvar, der kom, var positivt stemt over for ideen.

Selv om høringsfristen udløb ved udgangen af august, er der endnu ikke foretaget en formel sammenfatning eller konklusion af den, men Sanne Svanholt er af opfattelse, at holdningen i lokalområdet er den mest betydende faktor for, at om wellness-planerne skal leve eller dø.

- Jeg har holdt møder bl.a. med grundejerforeningen for nylig, og de vil komme med en tilbagemelding til mig, når de har holdt generalforsamling på torsdag. De er bekymrede for, hvad der sker, hvis wellnesscentret går nedenom og hjem, og de har bedt om at se forretningsplaner, og på vores side har vi sagt, at vi ikke vil gøre det arbejde, hvis de alligevel vil sige, at de ikke vil have centret, siger Sanne Svanholt til DAGBLADET Roskilde.

Ved borgermødet i august var det Sanne Svanholt selv, der måtte stå for præsentationen af projektet. Der var ingen opbakning fra kommunen, og det kunne hun ellers godt have brugt, synes hun.

- På forhånd havde jeg spurgt, om jeg kunne få en embedsmand med til mødet, men jeg fik at vide, at kommunen ville stå neutralt. Men det er jo kommunens grund, der skal bruges, og hvis de ikke vil sælge grunden til projektet, var der slet intet formål med at gå videre. Forvaltningen har også tidligere sagt, at den ikke så det som en umulighed at løse spørgsmålene om trafik og parkering, men kunne det var have været dem, der sagde det til høringen. I stedet måtte jeg selv gøre det. Hvis jeg havde været Novo Nordisk, føler jeg, at kommunen ville have gjort lidt mere for mig, men det må jeg jo affinde mig med. Det er lidt irriterende, for jeg ville virkelig gerne have haft kommunen mere med, siger Sanne Svanholt.

Over for DAGBLADET Roskilde erkender hun, at det er op ad bakke for projektet, men har dog ikke opgivet ævred. Den konklusion, hun selv er kommet frem til, er dog, at der bliver nødt til at være en vis lokal forståelse. Uden den tvivler hun på, at der vil være politisk mod til at gå videre med projektet.

- Grundejerforeningens holdning er meget afgørende. Hvis de siger, jeg kan rende og hoppe, er det meget muligt, at løbet er kørt, men nu må vi se, hvad de siger, siger Sanne Svanholt.

arrow Ups! Kommunen opstillede ulovligt cykelskur
01. maj 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 12:41
arrow Wellnesscenter, nej tak
20. august 2015 kl. 11:46 Opdateret: kl. 09:46
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk