26. juni 2019
Det ligger fast, at Vor Frue Skole bliver beskåret til 0.-3. klasse, men det er endnu ikke på plads, hvorda børnepasningen i byen skal fungere. Foto: Per Christensen
Det ligger fast, at Vor Frue Skole bliver beskåret til 0.-3. klasse, men det er endnu ikke på plads, hvorda børnepasningen i byen skal fungere. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vor Frues børnepasning var for stor en mundfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vor Frues børnepasning var for stor en mundfuld
Roskilde - 06. februar 2019 kl. 15:34
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere sager om børnepasning i Vor Frue hobede sig op på dagsordenen, da skole- og børneudvalget holdt møde tirsdag. Ingen af dem blev dog diskuteret, for udvalget udskød det hele for at kunne træffe én samlet beslutning frem for tre løse.

arrow Læs også: 39 elever tilbage: Skole får det svært

Spørgsmålet er, hvor meget børnepasning der skal være i Vor Frue? Her spiller det ind, at det selvejende børnehus Spiloppen har afvist at flytte over på Vor Frue Skole, hvor kommunen havde tænkt sig at gøre det til en del af et samlet tilbud fra vuggestue til 3. klasse, når skolen efter sommerferien bliver halveret.

Det er derfor kommet på tale at oprettet en ny kommunal daginstitution på skolen, men spørgsmålet er, om der er grundlag for det? Her er pludselig kommet en joker ind fra højre, da regeringen i sit nye hovedstadsudspil har åbnet op for at lempe den støjkonsekvenszone, der i mange år har gjort det umuligt at udbygge Vor Frue. Dermed kan der måske komme flere børnefamilier til Vor Frue og dermed børn til vuggestue og børnehave, og det blive et problem at finde plads til dem i Spiloppen.

Hvis kabalen skal gå op, skal politikerne også se på, hvor stort pasningsbehovet er i Vor Frues nabodistrikter. Det kan eksempelvis tale for en ny institution, at der er mangel på vuggestuepladser i det sydlige Roskilde, men det vil skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S) endnu ikke spekulere i. Nu handler det om at få samlet alle trådene på udvalgets næste møde.

- Det er for at få vendt alle sten i sagen. Det kan være svært få ordentligt overblik over, hvad det faktisk betyder, så derfor har udvalget besluttet at samle alle de vinkler på Vor Frue i en ny sag på mødet i marts, siger hun.

arrow Nu siver eleverne fra decimeret skole
26. februar 2019 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
arrow SF: Udsæt beslutning om Vor Frue Skole
25. januar 2019 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:46
arrow Alternativ for Vor Frue Skole bragt i spil
16. januar 2019 kl. 14:22 Opdateret: kl. 12:24
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk