23. juni 2021
Fra på fredag kan kursister over 18 år igen vende tilbage til musikken og billedkunsten på Roskilde Kulturskole. Det betyder blandt andet, at skolens underholdningsorkester kan komme i gang igen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fra på fredag kan kursister over 18 år igen vende tilbage til musikken og billedkunsten på Roskilde Kulturskole. Det betyder blandt andet, at skolens underholdningsorkester kan komme i gang igen. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voksne tilbage til musikken: - Vi glæder os som små børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Voksne tilbage til musikken: - Vi glæder os som små børn
Roskilde - 18. maj 2021 kl. 16:20
Af Kristian Jørgensen

I en måned har alle under 18 år været tilbage ved instrumenter og pensler på Roskilde Kulturskole, men på fredag bliver genåbningen fuldbyrdet, når de voksne kursister også kan spille og udfolde sig igen.

arrow Læs også: Må nedlægge fag: Besparelse slår dobbelt på musikskole

- Det er fuldstændig fantastisk, at vi må åbne op igen. Det glæder vi os som små børn til, siger Annette Salvad, leder af Roskilde Kulturskole, der ligger i Jyllinge.

Kender ikke krav

Dem over 18 år er blevet fjernundervist sideløbende med den fysiske undervisning af børn og unge, men fraværet har betydet en del.

For eksempel har skolens underholdningsorkester ikke spillet siden december, og sammenspilshold har været halveret, fordi de er blandet med musikere under og over 18 år. Der har også været lukket for elever, der plejer at øve selv osv.

Hvordan genåbningen præcist skal foregå har kulturskolen ikke fået retningslinjer for endnu.

- Vi kender ikke afstande, kvadratmeterkrav, og hvilken retning vi må synge i. Så vi ved ikke helt, hvad det betyder, men vi er meget glade for at kunne invitere alle indenfor i en eller anden form, siger Annette Salvad.

Et tryk på knappen

Hun har snart omkring 1700 i gang igen, og virketrangen fejler ikke noget.

- Sådan noget som Musikskoledagene i Tivoli i juni har de ikke kunnet øve til, men nu gør de det under de omstændigheder og spiller de par numre, de nu kan, fordi folk er virkelig sultne, siger kulturskolelederen.

Den fulde genåbning kommer en måned efter, at eleverne under 18 år vendte tilbage. Det er gået upåklageligt trods fire måneders fjernundervisning.

- Det er bare som at trykke på knappen, og så kører det igen. Det er jo lidt fantastisk. Det kan godt være, vi har haft fjernundervisning, men der er alligevel sket noget, for det lyder fint, når man kommer rundt, så elever og medarbejdere har gjort det godt i denne her mærkelige periode, siger Annette Salvad.

Fejring udskudt

Nu håber hun bare, at det også bliver muligt at afslutte den amputerede sæson med at se nogle forældre på en eller anden måde.

Roskilde Kulturskole fylder i øvrigt 35 i år, hvad der normalt ville have udløst, at de havde »fyret den totalt max af« i foråret. Nu er håbet, at det i stedet kan ske til efteråret.

Kommer de igen?

Et andet håb er, at Roskilde Kulturskole igen får udsolgte hold til den tid.

Musikskolehold er noget, forældre normalt skal være kvikke til at få skrevet poderne op til i en ruf. Spørgsmålet er, om det også gælder oven på en sæson, der er blevet mast af corona?

- Jeg håber virkelig ikke, elever og forældre har mistet modet. Vi læser, at idrætsforeninger oplever, at de har mistet medlemmer, men vi ved det ikke endnu, for vi har lige startet tilmeldingen til næste skoleår. Vi håber simpelthen, de kommer i stimer og stænger, som de plejer, siger Annette Salvad.

Godt nok kan der være en sult efter at vende tilbage til normalen, men frygten kan være, om normalen er blevet ændret for meget af corona.

- Man kan mærke på børnene og de unge, at det måske ikke er helt let at komme tilbage. Man har måske været væk fra kammeraterne så lang tid, at de tvivler lidt på, om de stadig har deres kammerater. Når man så kommer i gang, så går det, men det har bare været lang tid, siger Annette Salvad.

arrow Har ikke længere råd til klaverundervisning: - Er vi så en musikskole?
25. september 2020 kl. 15:01 Opdateret: kl. 13:17
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk