18. september 2021
Robert Plant i fuld vigør på Arena-scenen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Robert Plant i fuld vigør på Arena-scenen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vitale Robert Plant vandt både de unge og gamle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vitale Robert Plant vandt både de unge og gamle
Roskilde - 05. juli 2019 kl. 00:02
Af Kristian Jørgensen

Rockikonet og Led Zeppelin-legenden Robert Plant viste torsdag aften, hvordan en ægte rockdinosaur indtager en festival i 2019.

Stemmen og de karakteristiske primalskrig er stadig lige så vitale, som nogen rocknostalgiker overhovedet kunne ønske sig. Håret og gestikulationerne lignede også nogenlunde sig selv.

Vital var i det hele taget, hvad der definerede Robert Plant denne aften. Han har fået nogle rynker og en velfærdsvom, men ellers var der - uden at have oplevet den unge udgave af manden - ikke noget, der indikerede, at det her skulle være en gammel rocksanger med sin storhedstid 40 år tilbage.

Ikke kun Led Zeppelin-fans var glade. En betydelig del af publikum var unge, og de gav Robert Plant en bragende respons.

Det er måske unfair, men svært ikke at sammenligne med det andet store legendenavn på festivalplakaten, Bob Dylan. Dylans ommøblerede sange røg hen over hovedet på det yngre publikum, hvor Plant fik dem med sig.

Det var hovedpersonen selv bestemt ikke kold over for. Der gik ikke mange øjeblikke, før et stort smil flækkede over Robert Plants ansigt. Han nød øjensynligt at være på Arena-scenen i Roskilde.

- Vi har været her før. Jeg tror, det ligger 300 år tilbage, men det er godt at være tilbage, sagde han.

Led Zeppelin-numrene, som der var over en håndfuld af såsom »Black Dog«, Baby I'm Gonna Leave You« og »Ramble Rock«, var selvfølgelig i højest kurs blandt publikum, men de labbede også mandens mere folkede solorepertoire i sig.

- Det her er The Sensational Space Shifters. Det er ikke fortiden eller fremtiden, men nutiden« sagde Robert Plant, som for at lægge Zeppelin-sammenligningen til side og lade bandet optræde i egen ret.

De bliver jo aldrig Jimmy Page og John Bonham, uanset hvad de disker op med, men det var bestemt et effent band. Det viste de blandt andet, da Robert Plant som sit eneste ekstranummer gav en coverversion af blues-giganten Lead Belly i en folk-svingende udgave - og fik både den og publikum til at svinge.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk