22. oktober 2019
Gundsømagle Sø byder på en af Roskildes vildeste naturoplevelser, og nu er der mulighed for at forbedre forholdene, fordi biotekvirksomheden Gubra som den første har tegnet et virksomhedssponsorat. Det lyder på en halv million kroner over fem år. Foto: Kristian Jørgensen
Gundsømagle Sø byder på en af Roskildes vildeste naturoplevelser, og nu er der mulighed for at forbedre forholdene, fordi biotekvirksomheden Gubra som den første har tegnet et virksomhedssponsorat. Det lyder på en halv million kroner over fem år. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhed donerer en halv million til naturreservat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed donerer en halv million til naturreservat
Roskilde - 07. december 2018 kl. 13:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny sponsoraftale giver økonomisk håndsrækning til Gundsømagle Sø, idet biotekvirksomheden Gubra har valgt at støtte naturområdet med 100.000 kroner om året de næste fem år. Pengene går til formidling, drift og vedligehold af naturreservatet, som i den grad er værdigt trængende.

arrow Læs også: Ingen jubel over at blive Natura 2000-område

- I Fugleværnsfonden glæder vi os over denne første sponsoraftale, som har stor betydning for vores økonomiske råderum og dermed for den natur, som vi køber, forvalter og udvikler, fortæller direktør for Fugleværnsfonden Kristian Dammand Nielsen, som håber, at dette kan danne grobund for andre lignende aftaler.

Fugleværnsfonden er en almennyttig, selvstændig fond stiftet af Dansk Ornitologisk Forening i 1966. Midlerne til opkøb og pleje kommer fra testamentariske gaver, tilskud fra fonde og legater samt - ikke mindst - fra private bidrag.

Virksomhedssponsorater er et nyt initiativ i Fugleværnsfonden, som giver virksomheder med en grøn profil mulighed for at skabe synlige forbedringer med stor værdi for den danske natur.

Sponsoraftalen mellem Gubra og Fugleværnsfonden betyder helt konkret bedre natur for fuglene ved Gundsømagle Sø og bedre formidling af den unikke natur, som findes her.

Gubra er en privat biotekvirksomhed etableret i 2008, som laver præklinisk forskning til behandling af metaboliske sygdomme som eksempelvis diabetes og fedme. Siden virksomheden blev grundlagt, har det været en del af visionen, at noget af overskuddet skulle kanaliseres ud i aktiviteter, der kunne være med til at gøre en grøn forskel.

- Gubra er en forholdsvis lille virksomhed, men vi kan rent faktisk være med til at gøre en forskel i et reservat som Gundsømagle Sø, fortæller administrerende direktør Henrik Blou.

Naturreservatet Gundsømagle Sø rummer flere interessante naturtyper, og Gubras medarbejdere vil have mulighed for at komme på besøg og følge med i tiltagene. Og i Fugleværnsfonden er man allerede godt i gang. Siden aftalen kom i stand i oktober, er der blevet fjernet en masse vedopvækst langs søen, som har åbnet op for fuglene, der nemmere kan gå til og fra deres fourageringsområder, og der er afsat midler til en omfattende renovering af fugletårnet.

arrow Der er 83 truede arter i Roskilde, men hvem er de?
27. december 2018 kl. 13:41 Opdateret: kl. 13:22
arrow Stærk indvielse: Enken indviede Ivan Olsens bro
06. marts 2017 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:46
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk