14. juni 2021
Museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen fortalte et informationsmøde om planerne for et nyt museum, at det ikke bliver nødvendigt at bygge højere end den nuværende vikingeskibshal. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen fortalte et informationsmøde om planerne for et nyt museum, at det ikke bliver nødvendigt at bygge højere end den nuværende vikingeskibshal. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingeskibsmuseet vil ikke bygge større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingeskibsmuseet vil ikke bygge større
Roskilde - 13. november 2019 kl. 09:02
Af Kristian Jørgensen

Omtrent 300 mennesker mødte tirsdag aften til Vikingeskibsmuseet og Roskilde Kommunes første informationsmøde om planerne for et nyt vikingeskibsmuseum.

arrow Læs også: Stort projekt har ligget underdrejet under lukning

Det er endnu begrænset, hvad museet ved om et kommende museum, men de kan fortælle om drømmene, kravene og rammerne, ligesom de efterlyser idéer og ønsker fra borgere, gæster, naboer og samarbejdspartnere.

Museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen har sagt det før og gentog på mødet, at vikingeskibene ikke kan blive stående i den gamle betonhal, uanset om man totalrenoverer den.

- Vi kan simpelthen ikke holde trit med bygningen - vi må gøre noget andet. Det, der er nødt til at være vores udgangspunkt, er, at skibene skal flyttes ud, sagde Tinna-Damgård-Sørensen.

Nationalmuseets krav er, at skibene skal op i kote 4.0 fra fjorden, og det kan ikke lade sig gøre i Vikingeskibshallen.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der bliver brug for en større og højere bygning til skibene. I den nuværende hal tager ovenlysvinduerne meget plads, og da man for fremtiden også er nødt til at beskytte skibene bedre mod sollys, bliver det ikke nødvendigt at bygge højere.

- Jeg mener godt, vi kan sikre skibene, uden bygningen bliver højere, end den er i dag, sagde Tinna Damgård-Sørensen.

Vikingeskibsmuseet går ud fra, at et nyt museum skal fylde omkring 7500 kvadratmeter til udstillinger og publikumsaktiviteter under tag. Det er dog etagemeter og ikke grundareal, og ifølge publikumschef Lisbeth Weichel forventer man ikke, at et nyt museum kommer til at brede sig over mere plads end i dag.

Det er dog stadig et åbent spørgsmål, om museet skal have en samlet bygning eller fordeles over flere små huse, som kan give et andet liv og miljø.

Læs mere i Dagbladet Roskilde onsdag den 13. november.

arrow Hvad skal et moderne museum kunne?
21. juli 2020 kl. 17:24 Opdateret: kl. 11:42
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk