1. december 2020
Vikingeskibsmuseet kommer ikke til at genåbne før 8. juni. Og da vil det ikke ligne sig selv, for museet er nu ved at bygge om og omlægge arealer, så der bliver bedre plads. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Vikingeskibsmuseet kommer ikke til at genåbne før 8. juni. Og da vil det ikke ligne sig selv, for museet er nu ved at bygge om og omlægge arealer, så der bliver bedre plads. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingeskibsmuseet kan slet ikke åbne før 8. juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingeskibsmuseet kan slet ikke åbne før 8. juni
Roskilde - 20. maj 2020 kl. 14:16
Af Kristian Jørgensen

Vikingeskibsmuseet er i fuld gang med en ombygning af blandt andet Vikingeskibshallen for at kunne tage imod gæster igen. Derfor bliver de ikke klar til at genåbne før 8. juni, uanset om regeringen får forhandlet en aftale på plads i dag.

arrow Læs også: Ny publikumschef stod hurtigt uden publikum

Museet kender ikke rammerne for genåbningen, men de går ud fra de forholdsregler, de finder relevante i forhold til at forebygge smitte.

Plads til sårbare

Det kommer ikke til at være spildt arbejde, selvom retningslinjerne har ændret sig med stor hast mod mere lempelige vilkår.

- Vi synes stadig, det er relevant, for vi vil også gerne være et sted, der kan tage imod mennesker, som er sårbare og derfor har brug for, at der fortsat bliver holdt afstand, siger museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen.

Museet kan heller ikke åbne på mandag, fordi de mangler folk.

- Da museet blev lukket, lavede vi et totalt ansættelsesstop, så vi skal først til at ansætte alle de medarbejdere, vi skal bruge. Vi er ikke klar med det frontpersonale, der skal tage imod gæsterne, siger direktøren.

Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen


Åbner i to tempi

Selv når Vikingeskibsmuseet åbner 8. juni, vil de ikke være helt færdige med at omlægge arealerne. Museet genåbner i to faser, så det først er i fuld gang til skolernes sommerferie.

Det hænger også sammen med, at grænserne foreløbigt er lukkede for udenlandske turister, og til at starte med regner museet ikke med at få mange danske gæster i arbejdstiden, fordi mange nu er travlt optagede af at få gang i hjulene igen.

- Vi fokuserer meget på at blive rigtigt klar til sommerferien, hvor en masse danskere vil få brug for og lyst til komme ud at opleve noget. Der er vi godt stillede, fordi vi både har en masse udendørs og indendørs aktiviteter og mere plads at sprede, man kan sprede sig på, siger Tinna Damgård-Sørensen.

Se mere om Vikingeskibsmuseets ombygning i DAGBLADET Roskilde og på Sn.dk fredag.

arrow Sådan laver Vikingeskibsmuseet om inden genåbning
23. maj 2020 kl. 16:16 Opdateret: kl. 15:30
arrow Museer ønsker sig ikke en hurtigere genåbning
20. maj 2020 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:28
arrow Der er kælet ekstra for Havhingsten i år
21. april 2020 kl. 14:08 Opdateret: kl. 12:51
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk