20. november 2018
Cecilie Marie Larsen fra Stenløse er taget på Håndværkermuseet med sin mor, Belinda, og de var meget begejstrede, ikke mindst for de frivilliges hjælpsomhed.
gallery icon

Se billedserie

Cecilie Marie Larsen fra Stenløse er taget på Håndværkermuseet med sin mor, Belinda, og de var meget begejstrede, ikke mindst for de frivilliges hjælpsomhed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Hænderne kan bruges til andet end taster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Hænderne kan bruges til andet end taster
Roskilde - 22. januar 2018 kl. 13:37
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er trangt på loftet i Lützhøfts Købmandsgård lørdag, hvor Håndværksmuseet ellers fører en forholdsvis stille tilværelse.

Det lille museum i Roskilde har givet de besøgende mulighed for at tage nogle af de mange gamle redskaber i brug og lave deres egen kniv eller ske i træ.

Børnene bliver hjulpet kyndigt på vej af nogle af museets frivillige håndværkere, og deres betydning kan ikke overvurderes, mener Søren Moses, museumsinspektør og frivilligkoordinator i museumskoncernen Romu.

Med de frivillige eksperters hjælp får børnene en oplevelse af at få noget fra hånden i den oprindelige betydning og skabe noget med deres hænder, som ikke kun kommer ud på en skærm.

83-årige Villy Olsen fra Osager ved Osted er en af de godt 15 håndværkere i museets lille håndværkerlav, der træder til ved arrangementer og rundvisninger.

- Det er jo på grund af, at man har arbejdet i træ. Så kan man bruges til sådan noget her, siger han med næsten jysk sindighed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk