5. december 2020
Die Herren gav en koncert på Gimle i Roskilde, der foregik uden publikum, men i stedet blev sendt live på Facebook, hvor op mod 1600 fulgte med undervejs. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Die Herren gav en koncert på Gimle i Roskilde, der foregik uden publikum, men i stedet blev sendt live på Facebook, hvor op mod 1600 fulgte med undervejs. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: 1600 så Die Herren give koncert på tomt spillested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: 1600 så Die Herren give koncert på tomt spillested
Opdateret 23. april 2020 kl. 23:27
Roskilde - 23. april 2020 kl. 22:01
Af Lars Ahn Pedersen

Fra de åbnede med »Vertigo«, til de sluttede af fem kvarter senere med »Where the Streets Have No Name«, blev der kommenteret lystigt fra publikums side til Die Herrens koncert på Gimle i Roskilde. Men hvor publikums snakkelyst indtil for bare et par måneder siden blev anset som et af de største problemer på spillesteder og festivaler, sidder alle nu i dag og ønsker sig tilbage til den tid, hvor de kunne få lov til at lade sig irritere over den slags.

arrow Læs også: Jubel: Som regionalt spillested kan vi gøre en forskel

Af samme grund var koncerten med Die Herren lidt af en oase i en ørken af aflyste arrangementer, selv om bandet var nødt til at optræde på Gimle uden publikum. De sad til gengæld klar hjemme foran skærmene, for koncerten blev livestreamet på Facebook, og ud fra kommentarerne at dømme var det noget, mange havde set frem til.

Som tilskuer skulle man lige vænne sig til de manglende klapsalver efter hvert nummer, og som en bruger skrev: »Savner dog publikumsstemningen. Det er det femte bandmedlem.« Men Die Herren var gode til at lade som om, de havde en masse tilskuere foran sig og ikke kun et par lyd- og lysfolk og kameramænd i den ellers tomme sal, og forsanger Morten »Mono« Marcher fik både opfordret folk til at skråle med og hoppe hjemme i stuerne.

Og de op mod 1600 brugere, der var på undervejs, fandt da også, at der var fordele ved at være til koncert på afstand. Flere nævnte den korte afstand til baren og de manglende køer til toilettet, samt at alle havde første parket. »Ham den høje, der altid står foran mig, er vist blevet hjemme,« lød en kommentar.

Hele koncerten kan ses eller genses på Die Herrens facebookside.

arrow Klaverfabrikken jubler: Fortsætter som regionalt spillested
29. april 2020 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:07
arrow Klaverfabrikken i jubel: Fortsætter som regionalt spillested
29. april 2020 kl. 12:39 Opdateret: kl. 12:39
arrow Stars fortsætter som regionalt spillested
29. april 2020 kl. 12:38 Opdateret: kl. 15:15
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk