13. august 2020
En badesø ved Roskilde får i løbet af den næste 14 dage et kæmpestort nyt trækplaster. Det er kunstneren Thomas Dambo, som bygger en af sine internationalt kendte kæmpetrolde i grusgraven. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

En badesø ved Roskilde får i løbet af den næste 14 dage et kæmpestort nyt trækplaster. Det er kunstneren Thomas Dambo, som bygger en af sine internationalt kendte kæmpetrolde i grusgraven. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Verdensberømt kæmpetrold bosætter sig tæt på Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Verdensberømt kæmpetrold bosætter sig tæt på Roskilde
Opdateret 03. juli 2020 kl. 15:05
Roskilde - 03. juli 2020 kl. 14:22
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde bliver hjemsted for en af de internationalt kendte kæmpetrolde bygget af kunstneren Thomas Dambo. Trolden kommer til at stå i et naturområde ved en badesø, som allerede er blevet et stort lokalt trækplaster.

arrow Læs også: Video og billeder: Kæmpetrold klar til at fiske hjerter

Thomas Dambo, som lokalt er kendt for de seks giganter, som står steder på Vestegnen, går allerede i gang med byggeriet den kommende uge, og i løbet af 14 dage står trolden færdig.

Henrik »Skovtrold« Jørgensen, Naturstyrelsens skovfoged i det naturområde, som trolden kommer til at stå, er begejstret for, at projektet bliver til noget.

- Det er vel maksimalt tre uger siden, at jeg ved et tilfælde så, at Thomas Dambo søgte lokaliteter til trolde, som skulle laves over sommeren. Idéen om at lave en trold af genbrugstræ i en et område, hvor vi genbruger en grusgrav til glæde for befolkningen, var åbenbart en idé, han godt kunne se, siger Henrik Jørgensen.

I lokalrådet i byen tæt på naturområdet er formand Tim Bang ovenud lykkelig over, at den store kendistrold kommer til byen.

- Det bliver uden tvivl et udflugtsmål, således at vores flotte naturområde ikke bare bliver godt besøgt, når man vil bade ved vores to strande. Nu er der helt sikkert en grund til at komme ud i grusgraven året rundt, siger Tim Bang.

Grunden til, at artiklen ikke nævner præcist, hvor trolden kommer til at stå, er, at de 10 nye trolde er en del af en skattejagt arrangeret af Thomas Damobo via hjemmesiden trollmap.com, hvor man kan få ledetråde til at finde troldene.

Se i øvrigt videoen til artiklen, for du kan være med til at bygge trolden, hvis du har lyst.

arrow Video: Snart går jagten ind på kæmpetrolden Runde Rie
11. juli 2020 kl. 09:19 Opdateret: kl. 19:01
arrow Kæmpe succes er ved at rådne op
04. juli 2020 kl. 18:05 Opdateret: kl. 18:56
arrow Kendt troldkunstner på vej med 10 trolde i Danmark
03. juli 2020 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:32
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk