30. maj 2020
Tågen gjorde det svært at se Energitårnets nye lyssætning, med mindre man var tæt på. Lyssætningen er skabt af den italienske lyskunstner Fabrizio Crisafulli og skal danne optakt til Lysfesten i Roskilde, der finder sted fredag den 28. oktober. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Tågen gjorde det svært at se Energitårnets nye lyssætning, med mindre man var tæt på. Lyssætningen er skabt af den italienske lyskunstner Fabrizio Crisafulli og skal danne optakt til Lysfesten i Roskilde, der finder sted fredag den 28. oktober. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Se Energitårnets nye lysshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Se Energitårnets nye lysshow
Opdateret 21. oktober 2016 kl. 12:47
Roskilde - 19. oktober 2016 kl. 12:27
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er de færreste forundt at prøve at spille på et næsten 100 meter højt musikinstrument. Men det var ifølge den italienske lyskunstner Fabrizio Crisafulli sådan, det føltes, da han fik lov at designe en ny lyssætning til Energitårnet i Roskilde som optakt til Lysfesten den 28. oktober.

arrow Læs også: Vær med til at styre Energitårnets lysshow

- Jeg lagde ud med at lave et partitur over lyssætningen, som hvis jeg skulle komponere et stykke musik. Derefter arbejdede jeg sammen med en programmør fra Martin Professional, og da vi gik udenfor med en computer for at justere lyssætningen, var det som at spille på et musikinstrument, siger han.

I de næste to uger vil det hver aften være muligt at opleve Fabrizio Crisafullis fire minutter lange værk, »Impulse 2016«, der virkelig viser, hvad der er muligt at lave med Energitårnets lamper. Hvor Energitårnets normale lysshow »Fra gnist til flamme« skifter fra hvid til gul, rød og blå i løbet af 90 sekunder, lader Fabrizio Crisafulli lysene blive tændt nedefra og op og omvendt, og til sidst går der nærmest discokugle i den, når flere farver blandes og kører rundt.

- Jeg vidste på forhånd, hvad der var muligt efter at have været på rundvisning i tårnet, så jeg har opnået det, jeg ønskede. Det tog faktisk ikke så lang tid, som jeg havde troet, og vi klarede det hele i løbet af en dag, siger han.

arrow Se billederne: Roskilde har fået sit eget polarlys
20. oktober 2017 kl. 11:29 Opdateret: kl. 11:52
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk