20. januar 2019
Moster Sanne og hendes niece Wilma har indtaget den nye badesø ved Svogerslev, Lynghøjsøen og de er begge voldsomt begejstrede for det nye tilbud. Sanne kalder det  for det bedste der er sket i Svogerslev i  20 år. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Moster Sanne og hendes niece Wilma har indtaget den nye badesø ved Svogerslev, Lynghøjsøen og de er begge voldsomt begejstrede for det nye tilbud. Sanne kalder det for det bedste der er sket i Svogerslev i 20 år. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Roskildes nyeste hit: Velkommen til Costa del Svogerslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Roskildes nyeste hit: Velkommen til Costa del Svogerslev
Opdateret 05. august 2018 kl. 18:55
Roskilde - 05. august 2018 kl. 07:37
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke fordi stranden var overrendt ved Lynghøjsøen lørdag, men 40-60 personer havde nok fundet vej til en dukkert ved Roskilde Kommunes nyeste badestrand. Og efter selv at være hoppet i, så stemmer DAGBLADETs udsendte i med resten af gæsterne, Costa Del Svogerslev er et hit, en oplevelse, en nydelse, du ikke må snyde dig selv for.

arrow Læs også: By ryster posen: Skal spejderne og fritidsklubben flytte?

Vandet er forfriskende, og fordi det er ferskvand så behøver man ikke turen under bruseren efter endt dukkert.

Lidt nervøs stod jeg ellers selv på kanten af den lille badebro og kiggede ned i dybet. Mormor Gitte Guldager havde børnebørnene Thea og William Danshøjgaard med i vandet. Ungerne boltrede sig. Gitte lignede også en der nød vandet.

-Det er rigtigt, det er slet ikke koldt. Det er faktisk lækkert, kommer det lokkende fra Gitte Guldager som selv lige er hoppet i.

Jeg vovser springet. Kroppen rammes af det pludselige kuldechok, men allerede da jeg stikker snuden over vandet føles vandet voldsomt behageligt.

- Det er en dejlig variation fra Herslev. Jeg kan godt lide stedet her, selv om jeg nok mest er til en dukkert i havvand, siger Gitte Guldager. Hun er også godt tilfreds med, at stedet ikke er overplastret med ishus og andre faciliteter.

- Det er dejligt tilpas, siger hun tilbage på det medbragte tæppe. Thea og William er slet ikke til at få op af vandet.

Det samme gælder Viggo Tornberg og Gustav Kassebeer. De to 12-årige drenge er selv cyklet til badesøen fra Lejre. Dejligt nemt, cykelsti hele vejen af Ledreborg Allé.

- Her er dejligt. Ikke noget tang og skulle man sluge vandet, så smager det ikke af salt. Her er fedt, kommer det fra Viggo Tornberg.

De to drenge har været ved søen en del gange denne sommer, og de ønsker sig to forbedringer.

- En længere badebro. Den kan godt være proppet, når her er mange, og så skal tømmerflåden tættere på land. Den ligger alt for langt ude i søen, lyder deres dom imens de skæver ud til tømmerflåden som er indtaget af to kvinder der solbader langt væk fra al larm og stress.

En lille bid derfra ligger Moster Sanne med efternavnet Jakobsen på en luftmadras sammen med sin 5-årige niece Wilma Sol Carlsson. Moster og Wilma er vilde med den nye sø, så vilde, at de kom allerede fredag aften og overnattede på stranden på deres luftmadrasser og med soveposter og næsen lige op i den danske sommer-nattehimmel. Klokken er nu 14.30 lørdag og de er stadig ved badesøen.

- De sidste unge gik hjem ved et-tiden i nat, den første hundeluft kom klokken 5.30 i morges. Jeg bor i Svogerslev, og det her er det bedste, der er sket for Svogerslev i de 20 år jeg har boet her. Nu kan vi endelig bruge grusgraven til noget, siger Sanne Jakobsen.

arrow Ny multihal i Svogerslev skal samle alle generationer
29. august 2018 kl. 15:35 Opdateret: kl. 11:27
arrow Speciel tunnel til Lynghøjsøerne: Rundt metalrør og grus
17. august 2018 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk