24. september 2020
Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Lækre damer og lirede mænd til ballroom: Kom lad os danse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Lækre damer og lirede mænd til ballroom: Kom lad os danse
Roskilde - 19. marts 2017 kl. 11:27
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Quick-step, rumba og jive. Smager du på ordene, så rimer de ikke just på lørdag aften i joggingtøj med fødderne oppe på sofabordet. Tankerne flyver nærmere i retning af flotte, sexede kjoler, lækkert hår, sminke og åbentstående skjorter.

Og det er da også det syn, der møder en i det øjeblik man træder ind i Guldaldersalen lørdag aften. 150 gæster, de fleste medlemmer i Salsa Latina, har gjort deres ypperste for at se lækre ud, for i aften skal der danses.

arrow Læs også: Roskilde-par nordiske mestre i standarddans

Klokken 21 går Copenhagen Big Band på, og så skal der ellers swinges, med alt hvad der kan svinge.

Og det dejlige ved aftenen er egentlig, at der er lige så mange mænd med mod på at danse som kvinder, og flere af dem går rundt som store påfugle-kocke, og viser deres udseende og færdigheder så meget frem som muligt, ikke noget med at pakke sig ind og gemme sig væk.

- Jeg tror folk går til dans, fordi det giver dem mulighed for at få relationer, for at komme helt tæt på andre, rør ved hinanden og flirte lidt gennem dansen. Der er altså ingen som går hjem skuffede og sure, forklarer formand for Salsa Latina Iben Blum.

Champagnen kommer rullende ind og personalet fra Florentz vimser rundt og sørger for at alt klapper.

Klokken lidt i 21 trækker de mange danseglade gæster ud til siden og ind på gulvet glider Marta Kocik og Nikolaj Lund og selv om der er habile dansere i Salsa Latina, så er der alligevel et stykke vej op til de to på gulvet, som i februar blev nummer to til EM i 10 danse.

Rummet emmer af forventning da de to danser ud og der bliver klappet og hujet hele vejen rundt. Og jo, de to er rigtig gode til at danse, men det er kun trænede øjer som Salsa Latinas medlemmer, der rigtig kan sætte pris på de små detaljer.

Da de to har danset røven ud af Michael Jacksons »Beat it« og Lukas Grahams »7 Years« er der fri dans på dansegulvet og det bliver benyttet til overmål. Til ballroom er det ikke et mål at hænge i baren.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

EM-danserne Marta Kocik og Nikolaj Lund
Fri dans for alle
arrow Ballroom: Sidste dans i Guldaldersalen
31. marts 2019 kl. 08:54 Opdateret: kl. 10:18
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk