23. april 2021
Flere gange under trækketuren var der folk ombord på Kapduen for at sikre, at alt var i den skønneste orden. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Flere gange under trækketuren var der folk ombord på Kapduen for at sikre, at alt var i den skønneste orden. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Kutter fri, men nu haster det, for der er hul i skroget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Kutter fri, men nu haster det, for der er hul i skroget
Roskilde - 22. april 2017 kl. 08:12
Af Lars Kimer

Den grundstødte kutter Kapduen, som siden stormen Urd i december har ligget på grund ved holmene ud for indsejlingen til lystbådehavnen, ligger der ikke mere. Fredag formiddag blev den nemlig trukket fri af stenfiskerskibet Henry fra Nykøbing Sjælland.

arrow Læs også: Bevaringsværdig kutter lander tre flotte donationer

Det var en bekymret Freddy Petersen fra Kapduens Venner - en gruppe folk som vil restaurere kutteren, som fulgte slagets gang fra landsiden.

- Det er jo aldrig til at vide, om sådan noget går godt. Vi ville have trukket skibet fri i onsdags, men der var for lavvandet. Jo mere vi kan få vandet til at løfte jo bedre, siger Freddy Petersen.

Han spejder ud på fjorden, og da klokken er 10.38, kan han juble. Trodsen, som er trukket fra stenfiskerbåden og til Kapduen, strammes, og skibet vender dovent stævnen mod nord og giver slip på sandbunden. Herefter bliver skibet trukket i sejlrenden med en kraftig vestenvind over mod Lilleø, hvor det i mange år har ligget for anker.

- Det var ikke den mest vanskelige opgave, selv om der var langt fra Henry og til havaristen, fortæller skipper på Henry, Rasmus Bovin, som ejer Bovin Søentreprise med hjemsted i Rørvig.

Tanken var egentlig, at Kapduen skulle ligge for svaj ved Lilleø, indtil det var muligt at få den på land.

- Vi har fået tjekket tilstanden på Kapduen, og det viser sig, at den tager lidt vand ind. Så vi skal hurtigst muligt have den på land, siger Freddy Petersen til DAGBLADET senere fredag eftermiddag.

Vi du være med i Kapduens Venner, så kan Freddy Petersen kontaktes på mail freddypetersen1@gmail.com

arrow Plan om ny turbåd på Roskilde Fjord: Her skal den sejle
27. februar 2018 kl. 15:31 Opdateret: kl. 14:52
arrow Kapduen erklæret bevaringsværdig
26. oktober 2017 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:05
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk