27. september 2020
Både øl og varme gjorde sit til at få kål på gæsterne til den nye folkemusikfestival Ild i Gilden i Kamstrup. Her er det bandet B-siden, som er på scenen. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Både øl og varme gjorde sit til at få kål på gæsterne til den nye folkemusikfestival Ild i Gilden i Kamstrup. Her er det bandet B-siden, som er på scenen. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Festival: Myggestik, øl, musik og vovede fortællinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Festival: Myggestik, øl, musik og vovede fortællinger
Opdateret 29. maj 2017 kl. 10:41
Roskilde - 29. maj 2017 kl. 10:15
Af Lars Kimer

En lille ny festival har set dagens lys. Navnet er Ild i Gilden, opkaldt efter Gildesgård i Kamstrup ved Roskilde, som efter at have været naturskole nu er et kollektiv, og der var i den grad masser af brændstof til en hyggelig weekend, da arrangørerne slog dørene op.

arrow Læs også: Få bragt musikken ud

Allerede fredag aften kunne man lytte til vovede historier, blandt andet fortalt af garvede fortællere fra Roskilde Fortællerlaug. Lørdag morgen stod den på yoga efterfulgt af debat i samtalesalonen. For dem der ikke var til intellektuelt input, så kunne man nyde kunstinstallationer i udestuen eller måske en kold øl i skyggen af et piletræ. I den mere kuriøse afdeling var der også drukvise-workshop.

Men midt på lørdagen blev der tændt op under store scene, hvor bandet B-siden spillede, og imens publikum hyggede sig i solen til tonerne af det sikkert kommende monsterhit »Jeg har myggestik på mine ben«, så kunne en af arrangørerne, Daniel Nayberg, glæde sig.

- Tanken var egentlig en stor havefest i kollektivet. Men så greb det lidt om sig, og nogen kom til at sige festival, og nu står vi her og har solgt billetter, cirka 100 alt i alt. Det er da ikke så tosset.

Daniel Nayberg er helt sikker på, at der kommer en toer.

- Arealet bag os har jo bevist, at det kan bruges til camping, griner han og peger ud på det areal, som om en måneds tid huser campinggæsterne på årets Roskilde Festival.

- Vi kan sagtens være 90.000, så rykker vi bare scenen lidt baglæns, griner han og roser Roskilde Kommune for fin støtte til arrangementet. Scenen er nemlig kommunens, og den lejes ud til fx arrangementer som Ild i Gilden.

arrow Se billederne: Poul Krebs fik Byparken til at følge med
31. juli 2019 kl. 05:14 Opdateret: kl. 23:43
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk