10. december 2018
Beredskabsdirektør Lars Robetje fra Østsjællands Beredskab taler ved mødet for borgere og frivillige på Osvej i Jyllinge Nordmark. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Beredskabsdirektør Lars Robetje fra Østsjællands Beredskab taler ved mødet for borgere og frivillige på Osvej i Jyllinge Nordmark. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Beredskabsdirektør: Vi bliver presset maksimum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Beredskabsdirektør: Vi bliver presset maksimum
Opdateret 29. oktober 2017 kl. 16:17
Roskilde - 29. oktober 2017 kl. 14:51
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stormen Ingolf får nu så store konsekvenser over hele Danmark, at Østsjællands Beredskab ikke kan få de ekstra personer, man her til morgen har bedt om. Der er nemlig brug for ekstra hænder andre steder end i Jyllinge Nordmark.

arrow Læs også: Ingolf: - Der lå en kvinde fra Smørum på min watertube

sDet var blandt de oplysninger, som frivillige og borgere fik på et møde ved rundkørslen på Osvej klokken 13 søndag.

- Jeg ville ønske, at vi ikke skulle mødes på denne her måde, sagde borgmester Joy Mogensen (S) og forklarede, at siden den sidste stormflod har beboerne i Jyllinge Nordmark sammen med Østsjællands Beredskab lavet en plan, og det er den plan, som nu bliver ført ud i livet.

Joy Mogensen bad de fremmødte om at holde sidemanden i hånden og give et lille klem.

- Det er det, som kendetegner Jyllinge Nordmark. Når man har brug for det, så er man der for hinanden, sagde Joy Mogensen, som efterfølgende fortalte, at hun blev ringet op klokken fem i morges, da det stod klart, at vandet ville stige betydelig mere, end prognosen lød lørdag.

- Så blev det kommunale kriseberedskab indkaldt. Det bliver det først, når vandet går over 1,5 meter, fortalte Joy Mogensen, som kunne oplyse, at hjemmeplejen har været rundt til alle de ældre i Jyllinge Nordmark, og at 18 beboere har følt sig så utrygge, at de nu er blevet installeret midlertidigt på et af kommunens plejehjem.

Derudover går Røde Kors rundt og sikrer, at der eksempelvis ikke er nyopererede, som ikke kan komme væk, hvis det bliver nødvendigt.

Giv Ingolf en på kassen
Beredskabsdirektør Lars Robetje var gået i seng med helt ro i kroppen. Han havde sagt, at han kun ville vækkes, hvis prognosen lovede vand højere end 1,35. Han blev vækket klokken 4.30, hvor meldingen pludseligt lød på 1,5 meter.

- Det var en markant forskel fra, hvad vi havde planlagt efter, sagde Lars Robetje og fortalte de fremmødte, at mange af de steder som blev sikret i går, nu skal forstærkes.

Udfordringen er at få tingene ud, hvor der er brug for det, samt selve udfyldningen af sandsække og watertubes. Der bliver et par kritiske punkter ved eksempelvis Marskvænget.

- Vi tror på, at vi klarer det, men vi bliver presset maks nu, sagde Lars Robetje.

Mogens Hallager fra borgerberedskabsgruppen er manden, man kan kontakte, hvis man vil hjælpe.

- Egon fik bank, og Ingolf skal have nogen på kassen, sagde Mogens Hallager.

I løbet af søndagen er prognosen for Roskilde Fjord steget en smule. Den har været oppe på 1,63, men er faldet lidt igen. Den plan, som der bliver arbejdet efter, sikre op til 1,5 meter, men med en margen på op cirka 10 centimeter. Det sker ved at lægge sandsække ovenpå watertubes.

arrow Roklub fik vand i kajakhuset
30. oktober 2017 kl. 13:29 Opdateret: kl. 12:13
arrow - En kraftpræstation ud over det sædvanlige
30. oktober 2017 kl. 12:38 Opdateret: kl. 12:18
arrow Billeder og Video: Havnen holdt stand - men er stadig oversvømmet
30. oktober 2017 kl. 12:21 Opdateret: kl. 12:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk