18. oktober 2018
Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde har fået overdraget 46 kaniner, som levede frit i en et-værelses lejlighed i Nordsjælland. De var generelt i dårlig stand, og seks kaniner er blevet aflivet. Foto: Dyrenes Beskyttelse
gallery icon

Se billedserie

Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde har fået overdraget 46 kaniner, som levede frit i en et-værelses lejlighed i Nordsjælland. De var generelt i dårlig stand, og seks kaniner er blevet aflivet. Foto: Dyrenes Beskyttelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: 46 kaniner fundet i et-værelses: Flere måtte aflives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: 46 kaniner fundet i et-værelses: Flere måtte aflives
Opdateret 20. november 2017 kl. 13:34
Roskilde - 20. november 2017 kl. 13:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge måtte Dyrenes Beskyttelses frivillige på baggrund af en henvendelse til Dyrenes Vagtcentral 1812 rykke ud til et hjem i Nordsjælland, hvor 46 kaniner blev fjernet og bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

arrow Læs også: Kvinde pløjet ned da hun krydsede Ringstedgade

Til stede ved overdragelsen var tre frivillige kredsformænd fra Dyrenes Beskyttelse sammen med Dyrenes Beskyttelses egen dyrlæge.

Kaninerne levede alle i en etværelses lejlighed, hvor de løb frit rundt. Ikke alle kaniner var i stand til at leve sammen, og nogle havde bidt hinanden og var derfor medtagne. Det var særligt gået ud over nogle af hannerne.

- Sagen omfatter et usædvanligt højt antal kaniner. Der er tale om en alvorlig sag, hvor kaninernes behov langtfra blev indfriet. Mange af kaninerne har ikke haft det godt i længere tid, og enkelte var blevet skambidte. Det er ærgerligt, at vi igen står med en så alvorlig sag, hvor det at holde kæledyr er vokset ejeren så meget over hovedet, at dyrenes behov og velfærd i den grad bliver tilsidesat, siger Henrik Bucholdtz, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Seks kaniner måtte aflives

Af de 46 kaniner var 31 af dem unger. Nogle var nyfødte og ikke mere end blot én uge gamle. Enkelte af de voksne hunkaniner er drægtige.

Da kaninerne ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde måtte enkelte hastebehandles på grund af deres skader.

Samtlige kaniner blev undersøgt af en dyrlæge ved ankomsten. Seks kaniner, hvoraf fem af dem var unger, måtte aflives på grund af deres tilstand.

- Vi måtte desværre aflive de fem yngste kaninunger. De led af dårligdom og var dehydrerede, udmagrede og havde både bidsår og øjenbetændelse. De voksne kaniner var generelt sunde. Enkelte havde bidsår, som skulle behandles, siger internatsleder Henrik Hertz.

Personalet og frivillige på internatet i Roskilde arbejder nu hårdt for at få kaninerne på fode igen, så de hurtigst muligt kan komme ud i nye familier.

Mange af kaninerne blev søndag sendt ud i plejefamilier med henblik på senere videreformidling.

arrow Lastbil-kys lukkede Køgevej i en time
20. november 2017 kl. 11:54 Opdateret: kl. 14:29
arrow 91-årig kvinde smed tricktyv på porten
20. november 2017 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:40
arrow Kludder hos 112: Sendte brandvæsen til forkert adresse
20. november 2017 kl. 10:31 Opdateret: kl. 11:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk