24. september 2020
Emil Faurholm tror på, at han kan blive en af verdens bedste ishockey-spillere. Nu er den 14-årige knægt fra Gundsømagle foreløbig blevet optaget på en af de bedste ishockey-skoler i Canada, så talentet må være i orden. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Emil Faurholm tror på, at han kan blive en af verdens bedste ishockey-spillere. Nu er den 14-årige knægt fra Gundsømagle foreløbig blevet optaget på en af de bedste ishockey-skoler i Canada, så talentet må være i orden. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: 14-årig jagter ishockey-drømmen i Canada: - Hvis det går godt, så kommer jeg aldrig hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: 14-årig jagter ishockey-drømmen i Canada: - Hvis det går godt, så kommer jeg aldrig hjem
Opdateret 10. august 2019 kl. 09:34
Roskilde - 01. januar 2019 kl. 14:07
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

190 centimeter, 102 kilo, 14 år. Ishockeyspiller. Drøm: Verdens bedste. Det er de hårde facts for 14-årige Emil Faurholm fra Gundsømagle, som lige om lidt flytter hjemmefra. Men det er en lidt anden form for hjemmefra end de fleste unge.

Emil flytter nemlig til Ontario, hvor han har fået plads på et af de bedste ishockey-akademier i Canada, og lige præcis i Canada er ishockey kæmpe stort.

Skolen huser elever, som maksimalt går i, hvad der svarer til en dansk 10. klasse. Alligevel sidder der 3-4000 tilskuere på lægterne, når skolen spiller hjemme.

Syv skoler sagde ja

I begyndelsen af sommerferien var Emil Faurholm en lille måned til scouting, hvor 15 af Canadas bedste ishockey-skoler for elever i hans alder kom og kiggede på spillere fra hele verden. Syv af de 15 skoler henvendte sig efterfølgende til Emil for at overbevise ham om, at han skulle vælge lige præcis deres skole. Valget faldt på Ontario Hockey Academy i byen Cornwall en times kørsel fra Montreal og bare et kig over Saint Lawrence-floden til den amerikanske delstat Vermont. Ontario Hockey Academy valgte til denne årgangs hold i øvrigt kun en udenlandsk spiller. Det var nummer 88 fra Herlev Eagles.

- Det bliver mega-spændende. Hockey er det, jeg vil med mit liv, siger Emil Faurholm, som meget beskedent og uden store armbevægelser understreger, at han ikke bare tager til Canada for at være med.

- Jeg tager af sted for at overbevise canadierne om, at jeg er den bedste, kommer det stille og roligt, da DAGBLADET møder ham hjemme ved familiens stuebord.

- Jeg skal gå på skolen det næste skoleår, og går det godt, kan jeg fortsætte. Går det rigtig godt, så kommer jeg måske aldrig hjem igen.

Farvel Herlev Eagles

Det med ikke at komme hjem igen ser faktisk ikke ud til at røre den unge mand. Han vil bare gerne se, hvor langt talentet rækker. Herhjemme spiller han for Herlev Eagles, og det sidste lange stykke tid har det været med U17, selv om han kun er U15-spiller. Hele sommeren har han faktisk trænet med Herlevs ungsenior-hold, U20-holdet. Emil Faurholm ved godt, hvad der skal til.

- Træning, træning og træning og lysten til at ville. Hovedet skal være med i alt, hvad du foretager dig. Det er i forhold til træning, kost, søvn, skole, fans. Hockeyspiller er man ikke kun på isen, forklarer han.

Det vidner familien Faurholms baghave faktisk også om. Ishockey kan faktisk spilles uden for isen. På fliserne ligger en tyk plexiglas-plade, og under halvtaget står et hockeymål. Plexiglaset har lidt samme overfalde som is, og derfra har Emil Faurholm hamret pucke af sted en time hver dag, så længe han kan huske. For lige at vise, at det ikke er helt løgn det med talentet, lægger han syv pucke klar og sætter dem alle oppe i venstre målhjørne.

NHL er drømmen

Efter det taler vi lidt om de par hjernerystelser, den unge mand har haft, om hans far, som er træner i Herlev Eagles, om lillebror William, som også spiller hockey, og om drømmen.

- Drømmen er at komme til at spille i NHL. Det er bestemt en mulighed. Det er den drøm, jeg knokler for. Opholdet i Canada er kun et skridt på vejen. Vælger jeg selv, så skal jeg spille i Washington Capitals, hvor Lars Eller spiller. Sker det, så kommer jeg helt sikkert ikke hjem, griner han.

Der er afgang med flyveren mod drømmen for Emil Faurholm den 22. august.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk