13. august 2020
Foreningen L.A. Rings Venner driver L.A. Rings gamle atelier i Brøndgade, der åbner på lørdag og kan besøges hver weekend frem til efterårsferien. Foto: Lars Ahn Pedersen
Foreningen L.A. Rings Venner driver L.A. Rings gamle atelier i Brøndgade, der åbner på lørdag og kan besøges hver weekend frem til efterårsferien. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venner trækker L.A. Rings hustru frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venner trækker L.A. Rings hustru frem i lyset
Roskilde - 28. maj 2020 kl. 08:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

L.A. Rings Atelier har lige som alle andre måttet vente på at åbne, men det sker pinselørdag, den 30. maj, klokken 12, hvor der tages hul på en ny sæson.

arrow Læs også: Sæsonåbning i L.A. Rings Atelier: Kunstnerens hustru kunne også male

I galleriet på første sal vil der denne sommer være fokus på Sigrid Ring, L.A. Rings hustru, som selv var kunstner, men er gået mere eller mindre i glemmebogen, Det forsøger foreningen Rings Venner nu at rette op på med udstillingen, der viser tegninger, som hun skabte før sit ægteskab med L.A. Ring. Tegningerne giver et unikt indblik i en plantetegners arbejde med nøje studier, stregtegninger og de endelige farvelægninger med akvarel. Med citater, tekster, fotos og enkelte genstande fortæller udstillingen om Sigrid Rings glæde ved blomster og hendes evne til at forene naturen med det dekorative.

L.A. Ring byggede atelieret til på bagsiden af det gamle hus, og han havde planer om at flytte ned i huset fra sin villa på toppen af Uglebjerg. Det gamle huser i dag besøgscenter og står næsten som på Rings tid. Der er åbent lørdag-søndage klokken 12-16 frem til efterårsferien. Besøgscentret ligger på Brøndgade 1 i Roskilde og drives af foreningen L.A. Rings Venner.

På grund af corona-restriktioner må der højst være seks gæster i huset ad gangen, og betaling kan kun ske med Mobilepay. Der er intet kaffesalg, men egen medbragt kaffe må gerne nydes i haven, mens man venter.

arrow Maleren fra Bjerget - pragtværk om L.A Ring og hans liv
30. maj 2020 kl. 06:50 Opdateret: kl. 10:46
arrow Mesterværk om L.A. Ring: Han satte aldrig en farve forkert
16. maj 2020 kl. 20:15 Opdateret: kl. 10:12
arrow Rings Venner skal igen på pengejagt
16. august 2018 kl. 15:13 Opdateret: kl. 12:21
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk