16. juli 2020
Så er det tid til et bad, og der er en sød hund inde under al skidtet.
gallery icon

Se billedserie

Så er det tid til et bad, og der er en sød hund inde under al skidtet.
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vanrøgtede hunde vil koste en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vanrøgtede hunde vil koste en halv million
Opdateret 06. maj 2015 kl. 12:54
Roskilde - 05. maj 2015 kl. 14:24
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vil koste omkring en halv million kroner at få de 90 vanrøgtede hunde, der mandag aften blev opdaget på en kennel i Hyllinge ved Næstved gjort klar til adoption. Det vurderer lederen af Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, Rikke Christensen-Lee til sn.dk.
Rikke Christensen-Lee kalder anmeldelsen for den største sag for internatet i de seneste 20 år, men internatlederen kan også konstatere, at når nøden er stor, så er hjælpen nærmest.

I løbet af tirsdagen strømmede det ind med både penge og anden form for hjælp.

- Vi har fået donationer på 93.000 kroner, og det er jo rigtig dejligt. Folk skal have stor ros og tak for deres opbakning. Det rigtig, rigtig dejligt, siger Rikke Christensen-Lee.

Ud over penge har Roskilde Internat også har modtaget hundemad, hundetyggeben, tæpper og ikke mindst hjælp fra frivillige, som ringer og tilbyder deres assistance eller som møder op for at tage fat på det store arbejde med at få vasket og klippet hundene, der har pelsen fyldt med klumper af lort og skidt.

arrow Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Chokerede og rystede over dom i vanrøgtsag
Mor og datter: Vi tudede og så kørte vi

Blandt hjælperne er hundeopdrætter Irene Bang og hendes datter Mette Naalund.

- Jeg skulle egentlig have brugt dagen på at lave regnskab i min mands firma, men det kunne jeg slet ikke tage mig sammen til. Det her giver meget mere mening, siger Mette Naalund, mens hun gør en af de beskidte hunde i stand, og hendes mor tilføjer:

- Jeg er selv opdrætter, og når man hører om sådan en sag, så kan man slet ikke lade være. Min datter ringede og fortalte, hvad der var sket. Først tudede vi, så kørte vi hertil, fortæller Irene Bang.

Alle hunde skal tjekkes i fuld narkose

Roskilde Internat blev ringet op om sagen mandag aften kl. 19. Først lød spørgsmålet, om internatet kunne tage 50 hunde, men kort efter ringede dyrlægen og meldte, at der var mindst 80 hunde på stedet.
Der viste sig at være 90 hunde. To er aflivet, mens 14 er sendt til et dyreinternat i Ejby på Fyn, der også skal modtage nogle flere. I Roskilde er der plads til 50 dyr på internatet, og der var i forvejen 25.

Dyreinternatets medarbejdere og frivillige arbejdede på stedet til kl. 03 natten til tirsdag og forsattte kl. 06 tirsdag morgen.

- Jeg håber, at denne sag kan holdes under en halv millioner kroner i omkostninger, men alle hunde skal i fuld narkose for at få tjekket deres tænder, fortæller Rikke Christensen-Lee om det arbejde, der nu er sat i gang for at få hundene gjort klar til adoption.

De første hunde vil være klar til at flytte ind hos nye familier i løbet af 14 dage, lyder meldingen. Det var nemlig ikke alle hundene, der var smurt ind i deres eget skidt. De bedste avlsdyr, havde det godt, og de hvalpe, der var klar til salg, så også rene og fine ud, fortæller Rikke Christensen-Lee.

Ejeren af internatet, en kvinde i 30'erne, er nu sigtet i sagen.

- Vi tager os af hundene, mens politiet tager sig af ejeren. Det vi glæder os over, er at hundene er glade og tillidsfulde, hvilket man normalt ikke ser i den slags sager, siger Rikke Christensen-Lee.

arrow 34-årig kvinde vanrøgtede 91 hunde: Nu er hun dømt
16. august 2017 kl. 14:41 Opdateret: kl. 14:41
arrow I dag kommer ejer af vanrøgtede hunde for retten
16. august 2017 kl. 07:36 Opdateret: kl. 15:29
arrow Risikerer to års fængsel for vanrøgt af 91 hunde
15. august 2017 kl. 06:11 Opdateret: kl. 16:57
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk