2. marts 2021
26-årige Vito Johan Stani Jørgensen fortsætter hos Preben Mortensen Biler efter en flot svendeprøve. Foto: Daniel Larsen
26-årige Vito Johan Stani Jørgensen fortsætter hos Preben Mortensen Biler efter en flot svendeprøve. Foto: Daniel Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vakse Vito: Mekaniker med svendebrev, 12-tal og ny kontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vakse Vito: Mekaniker med svendebrev, 12-tal og ny kontrakt
Roskilde - 20. februar 2021 kl. 13:37
Af Tomas Skov

Mandag 8. februar stod 26-årige Vito Johan Stani Jørgensen fra Jyllinge færdig som nyuddannet mekaniker hos Preben Mortensen Biler på Darupvang.

Han har tidligere arbejdet som både nedriver, tømrer, fejedreng og it-mand, men det var kombinationen af kærlighed til biler og den nødvendige tekniske snilde, der fik Vito Johan Stani Jørgensen til at søge mod mekanikerfaget.

- Man skal bruge hovedet, og der er teori bag de simpleste ting. Det koster en masse fejl, men det gør faget utroligt spændende - og jeg kan gå hjem hver dag og føle, at jeg har lært noget nyt, siger mekanikeren.

Masser af ansvar

Vito har været i praktik flere steder undervejs i sin uddannelse, men han følte sig straks velkommen hos Preben Mortensen Biler.

- De var gode til at se personen bag mekanikeren, og jeg fik meget ansvar tidligt i forløbet. På den måde havde jeg en stor fordel i forhold til de andre elever, når vi kom tilbage på skolen, fortæller den nyuddannede.

Stærk svendeprøve

Vito Johan Stani Jørgensen afsluttede med et 12-tal ved svendeprøven, der forløb over to dage. Første dag skulle han skille og samle støddæmpere og styretøjsvinkler, og på andendagen skulle han fejlfinde på en bil, der var blevet kasseret ved syn på grund af miljølovkrav.

- Det gik næsten endnu bedre. Jeg fandt fejlene ret hurtigt, og var færdig efter tre timer, fortæller mekanikeren, der nu har skrevet ny kontrakt med Preben Mortensen Biler.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk