18. oktober 2019
Det er, når hun træner kettlebell, Dorrit Dilling slapper af og får tømt hovedet for hverdagens tumlerier. I 2016 vandt hun VM i sin aldersgruppe. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Det er, når hun træner kettlebell, Dorrit Dilling slapper af og får tømt hovedet for hverdagens tumlerier. I 2016 vandt hun VM i sin aldersgruppe. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM-vinder med blodige hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM-vinder med blodige hænder
Roskilde - 11. januar 2017 kl. 17:56
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver uge bruger 52-årige Dorrit Dilling mindst seks timer på at træne motionsformen kettlebell i et rum i hjørnet af Ramsø Hallen i Gadstrup ved Roskilde. Kettlebell er en slags kugle med håndtag.

arrow Læs også: Løft til den store guldmedalje

- Der er ikke nogen, som træner for mig. Det er kun mig selv, siger hun.

Dorrit Dilling er atletisk i sin kropsform og ligner umiddelbart ikke en, som løfter 16 kilo mange gange om ugen.

- Du skal tænke på at lave så lidt som muligt. Det er virkelig meget teknik, fortæller Dorrit Dilling, som til daglig er afdelingssygeplejeske i psykiatrien.

Hun nyder en livsstil, hvor motion og træning står på programmet næsten hver dag. Samtidig giver kettlebell både socialt samvær og oplevelser. Dorrit Dilling indrømmer, at hun også er konkurrencemenneske, og hun har deltaget til DM flere gange. Senest er det også blevet til guld ved VM.

VM blev holdt i Sønderborg i december sidste år. Fra Gadstrup var de fem deltagere i forskellige vægtklasser og aldersgrupper. Dorrit Dilling deltog i en maratonklasse på 30 minutter i snatch, som er den ene af de tre dicipliner i kettlebell.

- Min kondition var god nok, men der gik hul på nogle vabler, også så begyndte det at bløde, fortæller Dorrit Dilling og forklarer, at så glider kuglen.

- Det er en mental rejse. Man deler de 30 minutter op i kvarter og i minutter. Det er fascinerende. Et minut kan være rigtig langt, siger Dorrit Dilling.

Der er frit håndskifte i konkurrencen, og hun havde lov til at putte kalk på hænderne. Hun endte med at blive noteret for 467 repetitioner.

- 400 repetitioner gav titlen »master of sport«, siger Dorrit Dilling og fortæller, at efter 30 minutter havde hun helt ødelagte hænder.

arrow Masser af EM-metal til Gadstrup-atleter
17. maj 2019 kl. 08:15 Opdateret: kl. 12:13
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk