27. juli 2021
Venstres tidligere leder i byrådet Bent Jørgensen vandt afstemningen og blev nummer to på listen. (Foto: Kenn Thomsen)
gallery icon

Se billedserie

Venstres tidligere leder i byrådet Bent Jørgensen vandt afstemningen og blev nummer to på listen. (Foto: Kenn Thomsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V vil tro på sagen - Partiet håber på 6 pladser i Roskilde Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V vil tro på sagen - Partiet håber på 6 pladser i Roskilde Byråd
Opdateret 16. juni 2021 kl. 09:22
Roskilde - 16. juni 2021 kl. 09:15
Af Torben Kristensen

Trods modvind på landsplan, hvor både den tidligere statsminister Lars Løkke og Inger Støjberg er hoppet af, vil de lokale Venstre-folk bevare troen på, at partiet igen kan få valgt seks medlemmer af Roskilde Byråd som for fire år siden ved sidste valg.

Ved et opstillingsmøde tirsdag aften på Himmelev Gymansium var over 60 medlemmer mødt frem og beviste, at Venstre fortsat er et bredt og folkeligt forankret parti.

Stemningen var god og positiv, da medlemmerne for første gang kunne være sammen igen oven på den lange corona-nedlukning. Begivenhederne blev myndigt og kyndigt styret af af dirigenten Flemming Damgaard Larsen, der er tidligere lokalt folketingsmedlem, og som fortsat er en af partiets sværvægtere både i Lejres Kommunalbestyrelse og i Sjællands Regionsråd.

System-skifte
Blandt de 15 kandidater, der havde meldt sig til at stille op på partiets liste til byrådet, gik en række temaer igen i deres præsentations-taler.

Roskilde har brug for et 'system-skifte', så partiets spidskandidat Jette Tjørnelund bliver borgmester i et nyt borgerligt flertal.

Kommunen skal give bedre muligheder for det private erhvervsliv, der kan løse en række opgaver bedre og billigere end det offentlige. Ressourcerne skal anvendes langt bedre, bl.a. ved at give større frihed og muligheder til både borgerne og kommunens egne ansatte.

På forhånd var partiets nuværende gruppeformand i byrådet, Jette Tjørnelund, valgt som spidskandidat, og opstillingsmødet skulle derfor placere kandidaterne på de efterfølgende pladser, hvor flere nuværende byrådskandidater kom først. Bl.a. Bent Jørgensen fra Svogerslev, Jacob Søegaard fra Ågerup og Evan Lynnerup fra Jyllinge.

Nye ansigter var politimanden Rasmus Brink fra Vestbyen og folketingskandidaten Rasmus Hyldeberg fra Trekroner, der arbejder på RUC.

Omegnen dominerer
Selv om placeringen på listen fortæller noget om kandidaternes interne popularitet indenfor partiet, har den dog ingen direkte betydning for, hvem der til efteråret bliver valgt fra Venstre til byrådet. Her er det alene de personlige stemmer, der tæller, fordi partiet har sideordnet opstilling.

Da folk i de mindre bysamfund i kommunen er mere tilbøjelig til at stemme på folk fra deres område, end man gør inde i den store katedralstad, giver det en fordel til kandidaterne fra yderområderne.

Ved valget i 2017 fik Venstre valgt tre fra det gamle Gundsø, én fra Viby, én fra Svogerslev og kun én fra selve Roskilde. Sidstnævnte var Lars-Chr. Brask, som dog i mellemtiden er skiftet til Liberal Alliance.

Derfor er det faktisk lettere at blive valgt for Venstre til byrådet, hvis man kommer fra en af de mindre byer, end hvis man er fra selve Roskilde By.

Da kandidaterne til Sjællands Regionsråd skulle udpeges, var det nuværende medlem Evan Lynnerup og Bent Jørgensen nået til enighed om, at førstnævnte skulle have den første Roskilde-plads på listen, mens Bent fik den anden.

V-listen til byrådet
Efter opstillingsmødet har Venstre nu følgende liste ved efterårets valg til Roskilde Byråd.

Jette Tjørnelund
Bent Jørgensen
Jacob Søegaard

Evan Lynnerup
Rasmus Brink-Frendrup

Rasmus Hylleberg
Marianne Kiærulff

Maria Kongsaa
Fleming Friis Larsen

Frederikke Kiærulff-Skytte
Linda Frehr Holm

Bettina Bahrs
Niels Jørgen Hansen

Jakob Bo Bertelsen
Kim Jeppe Wass

Torben Svendsen

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk