20. april 2021
I Venstre er man slet ikke tilfreds med det tempo der er på sagen om udflytterbørnehaven i Ågerup. Foto: Jens Wollesen
I Venstre er man slet ikke tilfreds med det tempo der er på sagen om udflytterbørnehaven i Ågerup. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V vil have tempo på sagen om udflytterbørnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V vil have tempo på sagen om udflytterbørnehave
Roskilde - 19. marts 2021 kl. 13:27
Af Lars Kimer

Om 43 dage siger kalenderen 1. maj, og det skulle have været tidspunktet, hvor en gruppe børnehavebørn fra institutionen Elverhøj i Ågerup skulle have været hentet af en bus, kørt til Jyllinge og blevet passet i den nedlagte fritidsklub Engen.

arrow Læs også: Stadig ingen afklaring om udflytterbørnehave: Selvejende institution har ikke hørt fra kommunen

Alt sammen fordi kapaciteten i Ågerup ikke helt følger med den mængde børn, som områdets familier har produceret. Der er simpelthen for få pladser, ikke mindst efter at Landsorganisationen Danske Daginstitutioner (LDD) efter kommunens ordre for et par år siden lukkede deres institution på Dyssevej.

Har ikke taget kontakt
Forældrene følte sig taget på sengen over beslutningen og protesterede, og status er lige nu, at det politisk er besluttet at undersøge flere af de forslag, som forældrene har spillet ind med, herunder at kommunen jo kunne spørge LDD, om det var muligt at leje sig ind i den lukkede børnehave på Dyssevej.

I gårsdagens avis kunne man læse, at LDD ikke har hørt fra kommunen på trods af, at det er en måned siden, at forslaget om at tage kontakt blev fremsat af to socialdemokrater, herunder formanden for skole- og børneudvalget, Jette Henning.

Hendes forklaring er, at beslutningen om at tage kontakt formelt først skulle vedtages på et skole- og børneudvalgsmøde, som blev holdt den 9. marts.

Fodslæbende
Langsommeligheden falder Venstres borgmesterkandidat og medlem af skole- og børneudvalget for brystet.

- Det kan næsten ikke blive mere fodslæbende. Vi har talt om det her i ugevis, månedsvis efterhånden. Naturligvis kan en udvalgsformand tage kontakt til hvem, vedkommende ønsker, måske ikke formelt, men så for at få gødet jorden. Og hvis det formelle mangler, og man som formand mener sagen er vigtig, så er det altså ikke svært at indkalde til et ekstraordinært møde, siger Jette Tjørnelund.

Hun kan godt forstå, hvis forældrene begynder at føle sig pressede på tiden.

- Det var meningen, det her skulle være på plads til maj, hvor vi plejer at rykke børn op i systemet. Så nytter det jo ikke, at vi snakker videre om det her ind i juni. Forældrene står jo tilbage og aner ikke, hvad løsningen bliver, hvornår den kommer, eller om de får den information, de skal have. Det er utrygt, siger Jette Tjørnelund.

arrow Pres på for at få løst pladsmanglen i nord
15. februar 2021 kl. 19:30 Opdateret: kl. 14:21
arrow Piben har fået en anden lyd om pladsmangel i Ågerup
13. februar 2021 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:03
arrow Vejsidebomben i Ågerup
28. januar 2021 kl. 13:13 Opdateret: kl. 13:43
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk