18. september 2021
Hammershus var udflugtsmål for flere af spejderne. Nogle af dem havde været der før og kunne fortælle deres kammerater, hvad de vidste om stedet.
gallery icon

Se billedserie

Hammershus var udflugtsmål for flere af spejderne. Nogle af dem havde været der før og kunne fortælle deres kammerater, hvad de vidste om stedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge spejdere kom rundt på Bornholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge spejdere kom rundt på Bornholm
Roskilde - 28. juli 2021 kl. 17:11

Over 200 KFUM-spejdere fra Sct. Georgs Distrikt har siden lørdag opholdt sig på Bornholm, hvor de er samlet til fælleslejr, der varer hele ugen.

arrow Læs også: Spejdere sluttede stor lejr af med at redde OL

Sct. Georgs Distrikt dækker Roskilde-området, og spejderne kommer fra Jyllinge, Lejre, Karlslunde, Borup, Tune, Bramsnæs, Gundsø, Svogerslev og Roskilde. De første par dage har de tilbragt på spejdercenteret Rømeregård midt på Bornholm, hvor de har brugt tiden på at lære hinanden at kende, men tirsdag var det blevet tid til at få set mere af øen.

For de mindste spejdere, bævere 0.-1. klassetrin, var der udflugt til Hammershus. Her hørte de om Bornholms strategiske betydning, blandt andet som udgangspunkt for felttog så som Valdemars Sejrs togt til Estland, som ifølge sagnene gav os Dannebrog, der faldt ned fra himlen. Inden spejderne bevægede sig op i selve ruinen, kørte lederne et lille spil, der gav børnene kendskab til livet på borgen og dens formål som beskyttelse mod sørøvere, fordi den høje placering gav et godt udsyn over havet.

De større børn, ulveunger 2.-3. klasse og juniorer 4.-5. klasse, var på vandreture og kom blandt andet forbi Østerlars Rundkirke og gik langs kysten til Rø, hvor de skulle overnatte. Nogle juniorer tog til Christiansø med overnatning i privat have, mens andre gik ind i skoven Almindingen, hvor de overnattede i hængekøjer ved Pedersker Jagthytte.

Tropspejderne, fra 5. klasse og ældre, besøgte også Hammershus, og nogle af de unge, som tidligere havde været der, kunne fortælle deres kammerater, hvad de vidste om stedet. De sluttede besøget med en badetur i Opalsøen, hvor de stejle sider giver mulighed for et otte meter dybt udspring. Det var dejligt forfriskende i sommervarmen på Bornholm.

arrow Spejdere kom på eventyr
30. juli 2021 kl. 11:22 Opdateret: kl. 10:16
arrow Spejdere blev slået til riddere
27. juli 2021 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:05
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk