31. marts 2020
På en ellers fredelig nytårsaften måtte politiet rykke ud, da brandfolk blev beskudt med fyrværkeri i Æblehaven.
På en ellers fredelig nytårsaften måtte politiet rykke ud, da brandfolk blev beskudt med fyrværkeri i Æblehaven.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge beskød brandfolk med fyrværkeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge beskød brandfolk med fyrværkeri
Opdateret 01. januar 2020 kl. 10:22
Roskilde - 01. januar 2020 kl. 10:16
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brandfolkene valgte at trække sig, da de ved 22-tiden nytårsaften blev beskudt med fyrværkeri i forbindelse med en udrykning til brand i Æblehaven.

arrow Læs også: Minister vil skærpe straf for at genere brandfolk

- De trak sig og ringede efter politiet, og så kørte de ind med dem i ryggen, siger Jesper Konradsen, som var Roskilde Brandvæsens (og teknisk set Østsjællands Beredskabs frem til midnat) indsatsleder i timerne omkring årsskiftet.

Ifølge politiet var det unge mennesker, der rettede fyrværkeri mod brandfolkene, der var blevet tilkaldt for at slukke en brand i en container. Politiet sendte et par vogne til området, og ud over at sikre, at brandfolkene kunne udføre deres arbejde, foretog politiet eftersøgning af de unge, som imidlertid var forsvundet.

Det var nytårsaftens eneste brandmelding fra Æblehaven.

Derudover blev nytårsaften, som nytårsaftener er flest for brandfolk. Det var en travl vagt med nogle hektiske timer med mange udrykninger, men fælles for dem alle var, at de var til brande i bagatelklassen.

- Det var stille og roligt. Det var småbrande det meste, siger Jesper Konradsen.

Præcis hvor mange gange, der blev rykket ud, har han ikke overblik over, fordi meldingerne om brand indløb oven i hinanden, men han skønner, at antallet af udrykninger endte på 10-12, hvilket er ganske normalt for en nytårsaften.

- Udrykningerne var mellem klokken 22 og 23 og igen mellem klokken 1 og 3. U over containerbranden i Æblehaven kørte vi blandt andet til containerbrand i Rønnebærparken, en skorstensbrand, brand i en hæk, brand i en garage og brand i et affaldsskur på Eriksvej, men ingen af delene var alvorlige, siger Jesper Konradsen.

Den garage, der var ild i, var i Viby, og branden var blevet slukket, da brandfolkene nåede frem. Deres opgave var derfor blot at efterslukke for at sikre, at ilden ikke brød ud igen. På samme måde var skorstensbranden slukket, før brandbilerne dukkede op. Til gengæld gik skuret med affaldscontainere op i flammer. Det var på Eriksvej, og det blev nytårsnats største brand, som i øvrigt ikke udgjorde nogen trussel for andre bygningerne.

Roskilde Brandvæsen modtog også en melding om brand, som alarmcentralen havde kategoriseret som brand i etageejendom. Det var der dog ikke tale om.

- Det viste sig at være et fyrværkeribatteri, som stod i nærheden af en altan, og der var ikke fare for noget, siger Jesper Konradsen.

arrow Boligselskab efter nytårsballade: De skyldige vil blive smidt ud
01. januar 2020 kl. 13:40 Opdateret: kl. 13:42
arrow Se billeder: Brandfolk beskudt flere gange med fyrværkeri
01. januar 2020 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:54
arrow Bomberør ramte kvinde i Toftlund - mand får 60 dages fængsel
01. januar 2020 kl. 09:38 Opdateret: kl. 09:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk