28. maj 2020
Der er rigtig mange forhindringer på det kun 4,3 kilometer lange spor. Her er det en af de mange strækninger, hvor der er lagt store sten ud. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Der er rigtig mange forhindringer på det kun 4,3 kilometer lange spor. Her er det en af de mange strækninger, hvor der er lagt store sten ud. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung skov et hit blandt mountainbikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung skov et hit blandt mountainbikere
Roskilde - 21. juli 2016 kl. 17:08
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt suser rytterne på deres mountainbikes gennem skoven, gemt godt væk fra solens varmende stråler.

arrow Læs også: Nye mountainbike-ryttere skal sænke farten: Vores hospitaler skal bruges af andre

Sådan er det ikke i Gulddysse Skov ved Gundsømagle. Skoven er fortsat en ung statsskov, og takket være et godt samarbejde mellem lokale frivillige kræfter og Naturstyrelsen er her allerede et udfordrende og særdeles veludviklet mountainbikespor.

Det kan tilskrives én mand. Navnet er Christian Nørlyng, og til daglig sidder han på sin flade og udvikler softwareudvikler hos Oticon i Smørum.

Christian Nørlyng cykler naturligvis de 17 kilometer fra hjemmet i Jyllinge til arbejde, så ofte det er muligt, og når han kommer hjem, så kommer han over på en anden af sine fire cykler og triller et smut ud for at se til sporet og skoven.

- Jeg tænkte, at vi lige så godt kunne få et fedt mountainbikespor lokalt. Naturstyrelsen var med på ideen, og det var simpelthen så fedt. De var lidt bekymrede, for de havde aldrig lavet et spor i en så ung skov, der var jo dårligt nok træer. Vi kæmpede mest med meterhøjt ukrudt, mens vi tegnede en rute rundt i mandskabet, husker Christian Nørlyng.

Sporet er i dag 4,3 kilometer langt, og det lyder ikke af så meget, men læg så dertil 69 højdemeter - mere end sporet i Hareskoven - og et væld af drop, hop, broer, klippeformationer og andre kunstige forhindringer, og så har du et spor, som giver action for skillingen - hvis ellers det kostede penge.

- De mange udfordringer, som vores frivillige har bygget, er noget af det bedste ved sporet. Vi har så mange frivillige, der gerne vil give to dage om året til at lave forbedringer. Sidst var vi 14-18 stykker. Så laver vi det nødvendige, slå kanter og sådan noget, men så er der også lige folk, der har ideer til forbedringer, siger han.

arrow Aftale om 16 km ridesti og faste spring i Gulddysse Skov
06. august 2019 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:34
arrow Mountainbiker ser stor mulighed med ny badesø
05. marts 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 14:07
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk