23. september 2020
Absalons Skole står til kun at få to nye 0. klasser, fordi et flertal i skole- og børneudvalget ikke vil oprette de tre klasser, som skolen plejer at have og igen har ansøgere nok til. Foto: Kim Rasmussen
Absalons Skole står til kun at få to nye 0. klasser, fordi et flertal i skole- og børneudvalget ikke vil oprette de tre klasser, som skolen plejer at have og igen har ansøgere nok til. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskrifter skal sikre skole en 0. klasse mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskrifter skal sikre skole en 0. klasse mere
Roskilde - 22. januar 2020 kl. 13:04
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

207 personer har i løbet af to dage skrevet under på at bevare Absalons Skole i Roskilde som en tresporet skole.

Underskriftindsamlingen er startet af forældre som reaktion på, at et smalt flertal i skole- og børneudvalget kun vil tildele skolen to 0. klasser til næste skoleår.

Absalons Skole har i dag tre klasser på alle årgange, og forældrene frygter, at en nedskalering til to klasser vil medføre afskedigelser og sammenlægning af de tre velfungerende sfo-afdelinger på skolen. Derudover vil de to klasser blive meget store med 26 elever i hver.

Forældrenes mål er, at byrådet på onsdag alligevel vil tildele Absalons Skole tre klasser, når fordelingen af det kommende skoleårs 0. klasser skal endeligt vedtages.

Jette Henning (S), formand for skole- og børneudvalget, står dog fast på Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Dansk Folkepartis anbefaling af to klasser.

Hun har forståelse for forældrenes ønske om at bevare tre spor, men andre hensyn har vejet tungere.

- Udgangspunktet for flertallets beslutning har været, at alle elever i distriktet bliver optaget på skolen. Der er 37 elever fra distriktet, så det vil give en klassestørrelse på 18,5 i gennemsnit ved to klasser. Derudover bliver der optaget 15 elever med søskende på skolen, men en ekstra klasse på Absalons Skole ville alene udgøres af elever, der ikke bor i distriktet. Det vil skabe en ubalance mellem skoledistrikterne og ikke understøtte vores boligpolitik i social balance. Det er det, Sct. Jørgens Skole tidligere har været kede af, fordi deres skole blev drænet for elever. Hvis vi opretter den tredje klasse for børn, der ikke bor i distriktet, vil der hen ad vejen også komme søskendebørn, og så bliver det svært at styre kapaciteten og tilgodese søskende til de børn, der bliver optaget, siger Jette Henning og tilføjer, at den ekstra udgift på mere end en halv million kroner til en ekstra klasse også spiller ind.

Venstre, SF og Enhedslisten stemte for tre klasser, da sagen blev behandlet i udvalget.

Skoleleder Kasper Nyholm har ingen kommentarer til klassetildelingens konsekvenser, mens den stadig er under politisk behandling.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk