25. februar 2020
Det ærgrer ikke digelagsformand Philip Lange Møller det helt store, at klagen over det længe ventede dige i Jyllinge Nordmark ikke bliver afgjort med en pengeudskrivning til klagerne. Foto: Kenn Thomsen
Det ærgrer ikke digelagsformand Philip Lange Møller det helt store, at klagen over det længe ventede dige i Jyllinge Nordmark ikke bliver afgjort med en pengeudskrivning til klagerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Umuligt at løse digeklage med penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Umuligt at løse digeklage med penge
Roskilde - 25. marts 2019 kl. 12:57
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Digebyggeriet i Jyllinge kommer til at stå stille en tid endnu, mens en klage fra syv grundejere bliver færdigbehandlet i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagerne havde selv bragt på banen, at en kompensation kunne få dem til at trække klagen tilbage, men det har nu vist sig at være umuligt.

arrow Læs også: Frustration og mange spørgsmål i Nordmarken

Forhandlingerne mellem Roskilde Kommune og klagerne er ophørt, fordi der er for langt mellem klagernes økonomiske krav, og hvor langt kommunen kan strække sig.

De eksakte beløb på klagernes krav og kommunens smertetærskel er ikke bekræftet, men de var flere hundredtusind kroner pr. klager fra hinanden.

Kommunen forhandlede også på vegne af de borgere i Jyllinge Nordmark, som i givet fald skulle være med til at betale. Selvom de er interesserede i at komme videre med diget, er der ikke den store fortrydelse over, at det ikke kommer til at ske ved at betale klagerne.

- Mit indtryk er, at folk i området bakker op om, at det er endt på denne her måde, siger Philip Lange Møller, der formand for Jyllinges digelag.

Kompensationen skulle være betalt for, at diget kommer til at ligge på klagernes grunde, men det kunne åbne op for, at en masse andre grundejere med rette også kunne se sig berettiget til en godtgørelse. Blandt andet mister en grundejer noget af sin jord ud til Værebro Å, og Philip Lange Møllers egen grundejerforening lægger fællesareal til den kommende sluse.

Nu må sagen derfor gå sin gang i klagenævnet. Sidste frist for en afgørelse er 17. juni, men det lader nu til, at det kan lade sig gøre tidligere.

arrow Genvejen er endt med at blive en omvej
15. april 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 12:44
arrow V: Byråd har presset for hårdt på i digesag
15. april 2019 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40
arrow For sent at redde dige ved at ændre højden
13. april 2019 kl. 10:11 Opdateret: kl. 21:35

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk