18. september 2020
Roskilde Rideklub fylder 100 år i 2021, men som det ser ud lige nu, bliver det en fest i ulovlige faciliteter. Foto: Thomas Olsen
Roskilde Rideklub fylder 100 år i 2021, men som det ser ud lige nu, bliver det en fest i ulovlige faciliteter. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovligt: Rideklubber skal bruge 15 mio. for at blive lovlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovligt: Rideklubber skal bruge 15 mio. for at blive lovlige
Roskilde - 22. januar 2020 kl. 05:49
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To af Roskildes tre rideklubber har i dag hjemme i ulovlige faciliteter. Loven om hestehold er nemlig blevet ændret og loven er trådt i kraft 1. januar i år. Den betyder, at faciliteter i både Roskilde Rideklub og i Vindinge Rideklub er ulovlige.

arrow Læs også: En vinder og en taber i kampen om puljepenge til rideklubber

- Vores faciliteter er ikke prangende, men de har fuldt med og overholdt lovgivningen om hestehold indtil nu. Det gør de desværre ikke længere, siger formand for Roskilde Rideklub Anne-Marie Ørkild.

Roskilde Rideklub skal bruge cirka fem millioner kroner for at blive lovliggjort, i Vindinge er tallet minimum 10 millioner kroner, ifølge et bilag afleveret til kultur- og idrætsudvalget. Ingen af pengene er bevilliget endnu så klubberne ved ikke hvornår de igen er lovlige.

Hos Dansk Rideforbud er man ikke i tvivl om, at loven er en stor udfordring på landsplan.

- Loven er en kæmpe udfordring for mange klubber og dermed også for mange kommuner, som skal finde pengene til, at klubbernes faciliteter kan leve op til loven, siger generalsekretær i Dansk

Rideforbund Morten Schram Rodtwitt, som nu vil tage kontakt til de to rideklubber for at hjælpe dem med at komme i mål.

- Vi taler med Danmarks Idrætsforbund om der her, for det kan godt være, at vi må ud og lægge pres på kommunerne, siger generalsekretæren, som meget gerne hører fra andre rideklubber i det kommunale system, som står med lignende udfordringer.

Den nye lov om hestehold var været en del år undervejs og er blevet revideret flere gang, men her 1. januar trådte den endelig i kraft.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk