19. oktober 2019
Affaldsselskabet Argo har fundet flere ulovlige kontrakter, hvor der er blevet foretaget indkøb uden om udbudsreglerne. Foto: Thomas Olsen
Affaldsselskabet Argo har fundet flere ulovlige kontrakter, hvor der er blevet foretaget indkøb uden om udbudsreglerne. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlige indkøb runder 158 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlige indkøb runder 158 millioner kroner
Opdateret 05. december 2018 kl. 13:05
Roskilde - 05. december 2018 kl. 12:58
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ved med at dukke nye ulovlige kontrakter op, som det fælleskommunale affaldsselskab Argo har indgået i de seneste seks år.

Kommunen.dk har igen fået aktindsigt i dokumenter, som viser indkøb uden om reglerne for EU-udbud, og denne gang bliver der føjet 28 millioner kroner til de i forvejen kendte 130 millioner.

arrow Læs også: Argos udbuds-rod når op i en uskøn topfem

Det gælder eksempelvis Faxe Kalk, der siden 2012 har modtaget 13,3 millioner kroner fra Argo uden det lovpligtige udbud.

Kommunen.dk fremhæver, at Faxe Kalk har modtaget seks millioner kroner siden 2016, hvor direktør Trine Lindegaard Holmberg trådte til. Det kan mediet ikke få til at passe med, at hun ifølge Argo begyndte oprydningen i de ulovlige kontrakter.

Bestyrelsesformand Niels Hörup har dog tidligere forklaret over for DAGBLADET Roskilde, at direktionen opdagede indkøbenes ulovlighed i foråret 2018 og siden har arbejdet på at udbedre problemerne.

Trine Lindegaard Holmberg forklarede ved den seneste afsløring nye ulovlige kontrakter, at direktionen allerede havde ændret dem, men at Argo ikke selv har sat tal på, hvor meget der er indkøbt ulovligt for gennem årene.

Det skyldes, at de ikke har lavet en tilbundsgående undersøgelse af omfanget, men i stedet koncentrerer sig om at rette op på alle nuværende kontrakter, hvilket de forventer at være færdige med til foråret.

En anden af de nytilkomne ulovlige kontrakter gælder vedligeholdelsen af en ovnlinje på forbrændingen, som firmaet Calderys i alt har fået 13,6 millioner kroner for siden 2012. Den aftale forsvarer Argo over for Kommunen.dk, fordi det er nødvendigt for driftssikkerheden at have samme leverandør år for år.

Den går dog ikke ifølge de eksperter, kommunemediet citerer. De er generelt meget kritiske over for den måde, Argo har håndteret sine indkøb, fordi det vidner om en kultur, hvor man ikke tager reglerne særlig alvorligt.

- Det her er foregået i så stort et omfang, at det er systematisk. Problemet ligger ikke bare i, at nogen ikke kan finde ud af reglerne. Der ligger formentligt noget dybere bag end en form for manglende hensyntagen til reglerne. Det virker, som om Argo er fuldstændig ligeglade med reglerne, siger advokat med speciale i udbudsret Jacob Georg Naur til Kommunen.dk.

arrow Argo: Nye millionfejl er ikke nye for os
28. november 2018 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:46
arrow 35 mio. mere på listen over Argos ulovlige kontrakter
27. november 2018 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:30
arrow Argo-formand efter "ups" for 94 millioner: Vi er i gang med at rydde op
16. november 2018 kl. 12:03 Opdateret: kl. 12:16
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk