18. oktober 2019
Affaldsselskabet Argo, der har hovedsæde ved Energitårnet i Roskilde, har handlet ulovligt gennem mange år. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Affaldsselskabet Argo, der har hovedsæde ved Energitårnet i Roskilde, har handlet ulovligt gennem mange år. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlige indkøb for 94 mio. i kommunalt ejet affaldsselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlige indkøb for 94 mio. i kommunalt ejet affaldsselskab
Roskilde - 15. november 2018 kl. 13:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landets tredjestørste affaldsselskab, Argo, erkender at have sendt store pengestrømme til private leverandører udenom reglerne. Det skriver Kommunen.dk.

arrow Læs også: Argos udbuds-rod når op i en uskøn topfem

Argo har hovedsæde i Roskilde og er ejet af ni sjællandske kommuner - Roskilde, Køge, Solrød, Greve, Stevns, Lejre, Holbæk, Kalundborg og Odsherred. Igennem mindst syv år har selskabet indgået ulovlige kontrakter for mere end 94 millioner kroner.

Kontrakterne er ulovlige, fordi de er foregået uden et udbud, selvom priserne har været så høje, at de ifølge reglerne skulle have været i EU-udbud. Det kan have betydet, at Argo har betalt mere end nødvendigt.

Direktør Trine Lindegaard Holmberg erkender, at Argo ikke har overholdt reglerne. Hun mener, at det skyldes uopmærksomhed.

- Jeg lægger rigtig megen vægt på, at vi gør tingene ordentligt, at vi får de bedste priser, og at vi selvfølgelig overholder de regler, der gælder for indkøb og udbud. Derfor er det selvfølgelig ikke godt nok. Det er ikke i orden, at vi ikke har overholdt de her regler, siger hun til Kommunen.dk.

Mediet har via en aktindsigt fundet frem til de ulovlige kontrakter for 94 millioner kroner, der strækker sig fra 2012 til 2018 og involverer fire levendører.

Det undrer en ekspert på området, at Argo ikke har taget hånd om sagen tidligere.

- Når man over så mange år åbenbart ikke har kunnet finde ud af at lægge tallene sammen og samtidig holde de tal op imod, hvad der gælder i udbudsloven, så forekommer det temmelig besynderligt, siger Jacob Georg Naur, advokat med speciale i udbudsret og partner hos Hejm Advokater, til Kommunen.dk.

arrow Ulovlige indkøb runder 158 millioner kroner
05. december 2018 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:05
arrow Argo: Nye millionfejl er ikke nye for os
28. november 2018 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:46
arrow 35 mio. mere på listen over Argos ulovlige kontrakter
27. november 2018 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:30
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk