17. februar 2020
Indsatsen på havnen i weekenden blev besværliggjort af, at der netop er ved at blive etableret kystsikring i området. Renden, der pt. er gravet, fik funktion af voldgrav. Foto: Lars Kimer
Indsatsen på havnen i weekenden blev besværliggjort af, at der netop er ved at blive etableret kystsikring i området. Renden, der pt. er gravet, fik funktion af voldgrav. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ufærdig kystsikring på havnen slap uden skader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ufærdig kystsikring på havnen slap uden skader
Roskilde - 01. november 2017 kl. 13:40
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Weekendens oversvømmelser har ikke givet alvorlige skader på den kystsikring, som Arkil er ved at bygge for beboere og Roskilde Kommune på Roskilde Havn. Det skyldes blandt andet, at beredskabet bad Beredskabsstyrelsen om at stille med en pumpe, der kunne klare 7500 liter vand i minuttet.

- Da de fik stillet den op, erfarede vi, at de havde medbragt en med dobbelt så stor kapacitet, så de pumpede nærmest voldgraven tør, siger Jeremy Dennis fra Roskilde Kommune.

Etableringen af kystsikringen er langtfra færdig, og det gav panderynker hos Jeremy Dennis, at vandet kom ind i den »voldgrav,« der er bygget.

- Forskallingen til den bundplade, der er ved at blive støbt er gået i stykker. Det fik Arkil styr på mandag, forklarer Jeremy Dennis.

Bundpladen er en tre meter bred klods af armeret beton, som skal sikre, at selve muren står fast, hvor den skal.

Desuden bliver der prioriteret lidt om i projektet.

- Entreprenøren har måttet sadle lidt om og arbejde et andet sted på projektet, imens det tørrer lidt mere ud der, hvor de gerne ville have arbejdet, siger han.

I sidste ende får oversvømmelserne dog ingen indflydelse.

- Vi satser stærkt på stadig at have selve kystsikringsfunktionen klar 1. december. Det var jo ligesom der, vi regnede med, at stormflodssæsonen begyndte, men det holdt så ikke helt, siger projektlederen.

Når selve kystbeskyttelsen står færdig, mangler der alt »forskønnelsen.« Lidt af den bliver lavet nu, men det meste kan først laves, når middeltemperaturen på døgnet igen sniger sig over syv grader.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk