21. februar 2019
Munksøgård i Trekroner var forbilledet for det projekt, Bærebo A/S havde i tankerne til Kavsbjerggård-området i Viby. Direktør Morten Pedersen tænkte, at beboerne fra fem bofællesskaber kunne være gode og inkluderende naboer til en mild gruppe af sindslidende. Foto: Bjørn Armbjørn
Munksøgård i Trekroner var forbilledet for det projekt, Bærebo A/S havde i tankerne til Kavsbjerggård-området i Viby. Direktør Morten Pedersen tænkte, at beboerne fra fem bofællesskaber kunne være gode og inkluderende naboer til en mild gruppe af sindslidende. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udviklingsfirma var betænkelig over bosteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingsfirma var betænkelig over bosteder
Roskilde - 09. februar 2019 kl. 11:51
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Morten Pedersen, som er direktør i Bærebo A/S, var i en lang periode tilknyttet projektet, hvor der kan blive bygge boliger og eventuelt to ny bosteder på Kavsbjerggård-området.

arrow Læs også: Ingen garanti for ingen voldelige på nyt bosted

Han fortæller, at planen var at opføre 30 parcelhuse, fem almindelige bofællesskaber og de to bosteder.

- Vi fik oplyst, at det var den bedste tredjedel af Lindegårdens beboere, som skulle flytte til Viby, siger Morten Pedersen, som dog aldrig fik klarhed over, hvilke beboere der reelt var tale om.

Bærebo A/S laver primært bofællesskaber, så der opstod en idé om at lade de fem bofællesskaber ligge op mod bostederne, så området virkede som en helhed.

- Forbilledet var Munksøgård ved Trekroner. Vi har hele tiden holdt fast i, at der skulle være en historiefortælling, så man kunne inkludere byen, siger Morten Pedersen.

Morten Pedersen har ikke prøvet projekter, hvor boliger ligger tæt på bosteder, men han havde sine betænkeligheder, fordi boligerne på området også skulle kunne sælges.

- Derfor var det godt med nogle bofællesskaber, da folk i bofællesskaber ofte er mere inkluderende. Vi forestillede os et helt område, hvor der var tænkt på aktiviteter, som beboerne fra bosteder kunne lave. Det kunne være dyrehold eller dyrkning. Så man kunne gå ud og sige til byen, at det var en god idé. siger Morten Pedersen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag den 9. februar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på sn.dk

arrow De psykisk syge er mest farlige for de ansatte eller sig selv
11. februar 2019 kl. 15:15 Opdateret: kl. 11:13
arrow Her er målgruppen for nye bosteder i Viby
11. februar 2019 kl. 11:08 Opdateret: kl. 11:08
arrow Borgmesteren tager til Lindegårdsmøde i Viby med kort varsel
02. februar 2019 kl. 06:34 Opdateret: kl. 17:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk