18. juli 2019
Nummer 136 (tv.) er et af de nybyggede huse på Frederiksborgvej. Det blev færdig i 2017, samtidig med at nummer 134 fik en ekstra etage på. Foto: Steen Østbjerg
gallery icon

Se billedserie

Nummer 136 (tv.) er et af de nybyggede huse på Frederiksborgvej. Det blev færdig i 2017, samtidig med at nummer 134 fik en ekstra etage på. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigt til byggeforbud i rigmandskvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til byggeforbud i rigmandskvarter
Roskilde - 10. marts 2019 kl. 11:50
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lysten til at bygge er stor, ikke mindst i det eftertragtede område langs Frederiksborgvej, hvor man finder Roskildes allerdyreste byggegrunde, og hvor det stadigt hyppigere ses, at huse bliver revet ned for at give plads til mere moderne boliger.

Byggeaktiviteten betyder, at kvarteret er ved at ændre karakter - en karakter, som tidligere byråd har forsøgt at værne om, først og fremmest ved at vedtage to lokalplaner, som imidlertid begge har fokuseret på at bevare områdets træer og anden natur. Hvordan nye huse i området skal se ud, er der derimod kun meget løse regler for.

Men det bliver der muligvis lavet om på nu. I den kommende måned vil plan- og teknikudvalget overveje, om der skal laves en ny lokalplan for Frederiksborgvej, og hvis det bliver tilfældet, vil der samtidig blive nedlagt forbud mod at bygge i kvarteret, indtil den ny lokalplan er vedtaget.

Læs mere i weekendudgaven af DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk