20. marts 2019
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udfordret af affaldssorteringen? Her er fem tips

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udfordret af affaldssorteringen? Her er fem tips
Roskilde - 21. september 2018 kl. 18:12
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke let at komme i gang med den nye affaldssortering. Affaldsplanlægger Anette Sejrersen fra Roskilde Kommune får tit konkrete spørgsmål til affaldssorteringen. Her forsøger hun at give svar på nogle af beboernes spørgsmål:

arrow Læs også: Fem ting vi har svært ved på genbrugspladsen

El-pærer
- Bor man i etageejendom i Roskilde By, og skal man af med en el-pære, så har vi lavet aftaler med en stribe butikker i bymidten om, at de modtager dem. Man skal slet ikke begynde med at slå dem i stykker for at sortere glas for sig og metal for sig. Pærerne indeholder mange skadelige stoffer, siger hun.

Pap og karton
Forskellen på pap og karton er også en klassiker.

- Helt generelt kan jeg sige, at pap med bølger i er pap. Er der ikke bølger i, så er det karton, og så må det komme i papirspanden. Det gælder fx æsker til cornflakes og deslige, siger hun.

Blomster og jord
Der er også udfordringer med blomster.

- Afskårede blomster må komme i biospanden. Potteplanter med jord skal i restaffald, for anlægget, der modtager bioaffaldet, kan ikke håndtere jorden, siger hun.

Det betyder også, at har du fejet dit gulv hjemme, og der ligger en masse jordstøv i fejebakken, så er det også restaffald.

Utætte poser
Utætte bioaffaldsposter er også noget, folk melder tilbage om.

- Vi vil rigtig gerne se billeder af folks problemer, for vi har bestilt et produkt. Får vi ikke det, vi har bedt om, så skal vi naturligvis reklamere. Jeg opfordrer folk til at bruge to poser. Og man kan eventuelt lægge et stykke køkkenrulle i bunden af bioaffaldsspanden, så det er til at se, om den er utæt. Og så skal den jo ud hver dag. Det er også en svær øvelse for mange, siger hun.

Kun på dansk
Kommunen har indtil videre valgt ikke at informere om affaldsordningen på andet end dansk, selv om der måske er mange, der kunne have gavn af en tyrkisk, arabisk eller kurdisk vejledning.

- Vores erfaring er, at det fx ikke er nok bare at sige, vi laver en folder på arabisk, for der er altså mange grene af arabisk, fortæller hun.

arrow Først i Danmark: ARGO skrotter småt brændbart
13. april 2018 kl. 09:03 Opdateret: kl. 12:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk